Cioloş: Dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România nu va pierde portofoliul Transporturi

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloş, a atras atenţia, într-o postare pe Facebook, că dacă Rovana Plumb va fi respinsă în Parlamentul European, România nu va pierde portofoliul Transporturilor, acesta urmând să fie preluat tot de un candidat român.

"Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat componenţa echipei de comisari care va fi supusă audierilor din Comisiile Parlamentului European şi apoi votului din plen. România a primit un portofoliu important, transporturile, portofoliu pe măsura importanţei pe care ţara noastră o are în Uniunea Europeană. Din păcate, aşa cum am mai spus, premierul Viorica Dăncilă a insistat să o nominalizeze pentru funcţia de comisar european pe Rovana Plumb, europarlamentar PSD, în ciuda semnalelor primite de la grupuri politice importante din Parlament că nu vor fi de acord cu această nominalizare", a precizat Cioloş.

Potrivit fostului premier tehnocrat, Rovana Plumb ridică suspiciuni serioase privind integritatea şi angajarea sa proeuropeană, parlamentarii europeni ţinând cont de toate poziţiile şi declaraţiile sale din vremea când îi era subordonată fidelă lui Liviu Dragnea.

"Aceasta este marea problemă din cauza căreia Rovana Plumb riscă să fie respinsă de Parlamentul European şi nu votul europarlamentarilor USR PLUS. Pentru că intuiesc că vom fi acuzaţi, dacă votăm împotriva doamnei Plumb, că nu apărăm interesele ţării noastre şi că, din cauza noastră, România riscă să piardă un portofoliu important, vreau să precizez cât se poate de clar: dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar, care va primi tot portofoliul transporturilor. Prin urmare, noul candidat român nu pierde portofoliul dacă cel dinaintea lui nu a fost votat de Parlamentul European", a declarat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne