Ciolacu: PSD nu va face o propunere de premier, chiar dacă se creează altă majoritate

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi seară, în direct pe B1 TV, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru funcţia de prim-ministru în cazul în care trece eventuala moţiune de cenzură anti-Orban.

"PSD nu va face o propunere de premier. Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD nu va propune din rândurile PSD un membru de partid să preia funcţia de prim-ministru. Consider că nu este oportun ca PSD să propună acum un nou prim-ministru", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă omul propus va fi tehnocrat sau va proveni din alte partide, liderul PSD a răspuns: "Vom vedea. V-am zis decizia mea personală".

În acelaşi timp, Ciolacu a reiterat că social-democraţii se opun ferm declanşării alegerilor anticipate.

"În primul rând, alegerile anticipate au loc în cazul în care există o criză politică, respectiv nu există o majoritate care să numească un guvern. În acest moment, România are toate forurile democratice alese - parlament, guvern, cu adevărat minoritar, dar nu este prima oară, şi are un preşedinte în funcţie", a adăugat şeful PSD.

Reamintim că Ciolacu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă după primul Comitet Executiv Naţional al partidului din 2020, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea pe alegerile primarilor în două tururi. Detalii aici.