Ciolacu: PSD nu va face o propunere de premier, chiar dacă se creează altă majoritate

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi seară, în direct pe B1 TV, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru funcţia de prim-ministru în cazul în care trece eventuala moţiune de cenzură anti-Orban.

"PSD nu va face o propunere de premier. Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD nu va propune din rândurile PSD un membru de partid să preia funcţia de prim-ministru. Consider că nu este oportun ca PSD să propună acum un nou prim-ministru", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă omul propus va fi tehnocrat sau va proveni din alte partide, liderul PSD a răspuns: "Vom vedea. V-am zis decizia mea personală".

În acelaşi timp, Ciolacu a reiterat că social-democraţii se opun ferm declanşării alegerilor anticipate.

"În primul rând, alegerile anticipate au loc în cazul în care există o criză politică, respectiv nu există o majoritate care să numească un guvern. În acest moment, România are toate forurile democratice alese - parlament, guvern, cu adevărat minoritar, dar nu este prima oară, şi are un preşedinte în funcţie", a adăugat şeful PSD.

Reamintim că Ciolacu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă după primul Comitet Executiv Naţional al partidului din 2020, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea pe alegerile primarilor în două tururi. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne