Ciolacu: Profesorii sunt în linia întâi la fel ca medicii. Vrem să le acordăm un stimulent de 500 de euro

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
15.09.2020

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi faptul că Senatul va dezbate săptămâna viitoare un proiect de lege prin care profesorii să primească un stimulent identic cu cel primit de medici, în valoare de 500 de euro. În plus, Ciolacu a anunţat că, miercuri, va propune Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului să se facă un plen comun în cadrul căruia să fie discutată rectificarea bugetară.

“Am avut azi un Consiliu Politic naţional, am discutat despre priorităţile legislative şi am hotărât ca luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori. PSD consideră că, în acest moment, profesorii sunt în linia întâi la fel ca şi medicii. Este vorba de un stimulent identic ca şi la medici de 500 de euro. Proiectul de lege va fi preluat în ziua de marţi la Camera Deputaţilor şi va trece prin votul final, rămânând să fie trimis către promulgare şi vom vedea ce va face preşedintele României, dacă va ataca şi această lege la CCR sau nu.

Miercuri vom propune Biroului Permanent reunit să facem un plen comun şi să avem în discuţie rectificarea bugetară, unde vom face modificarea ca mărirea pensiilor să nu fie de 14%, să fie în continuare de 40% cum este scris în lege”, a precizat liderul PSD, în timpul unei conferinţe de presă.

De asemenea, Ciolacu a mai susţinut că PSD va mai propune, în cadrul rectificării bugetare, alocarea unei sume pentru programul Start Up Nation, acuzând că atât proiectul cât şi oamenii care au accesat acest proiect “au fost uitaţi de către Guvernul PNL”.

În plus, liderul social-democraţilor i-a mai acuzat pe liberali că au alocat zeci de milioane de lei pentru administraţiile controlate de PNL şi “niciun ban” pentru cele conduse de PSD.

“Şi nu în ultimul rând o echilibrare corectă transpartinică către autorităţile locale, către consiliile judeţene şi primăriile municipii reşedinţă de judeţ, deoarece prin HG-ul emis de către domnul prim-ministru Orban a avut grijă întâi de mita electorală şi de primarii pe care i-a cumpărat de la PSD, acestora alocându-le 60 milioane de ei, iar la primăriile reşedinţă de judeţ, nicio primărie sub administraţia PSD nu a primit niciun ban. Toţi banii au fost direcţionaţi către administraţiile conduse de PNL”, a adăugat Marcel Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor