Ciolacu dezvăluie "strategia" PSD dacă Guvernul Orban va trece bugetul prin asumarea răspunderii

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Dacă Guvernul Ludovic Orban va decide să-şi asume răspunderea pe legea bugetului pe 2020, parlamentarii PSD o vor amenda prin iniţiative legislative, a susţinut miercuri liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Vom face iniţiative legislative să amendăm bugetul de stat... (...) Ar fi o premieră în România şi cred şi în Europa, ca un guvern să vină cu asumare pe buget. Cred că este cea mai importantă lege care se adoptă în Parlament. Este cea mai importantă lege care se discută în Parlament. Nu poţi să eviţi Parlamentul când faci bugetul de stat, nu şi-a permis nimeni până acum, chiar dacă e un guvern minoritar, dar România e o ţară plină de surprize", a declarat Ciolacu, întrebat cum va acţiona PSD dacă Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pentru buget.

"Vom aştepta bugetul de stat. Este cea mai importantă lege care se adoptă în Parlament în fiecare an. Sper din tot sufletul, guvernul PNL, chiar dacă este un guvern minoritar, să nu aibă această intenţie de a veni cu asumarea pe bugetul de stat fiind, repet, cea mai importantă lege care trebuie dezbătută în Parlamentul României. Atunci vom fi nevoiţi să promovăm legi de amendare a bugetului de stat.

Cred că dezbaterea este fondul democraţiei şi acest lucru se face în instituţia denumită Parlamentul României." a mai precizat Ciolacu.

Declaraţiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care în presă a apărut, pe surse, informaţia că Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea pe legea bugetului.