Ciolacu, despre raportul public "PSD, încotro", al lui Vulpescu: Preferam să fi fost discutat mai întâi în interiorul partidului

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că ar fi preferat ca raportul emis de senatorul PSD Ionuţ Vulpescu, raport în care acesta din urmă face o analiză extrem de critică a evoluţiei partidului în perioada 2016-2019, să fi fost discutat „mai întâi în interiorul partidului” şi abia apoi să fie făcut public.

Ciolacu a mai ţinut să transmită că „pentru prima dată, după mult timp, există în PSD o dezbatere transparentă, cu argumente, în care părerea fiecăruia dintre colegi este respectată”.

„Am spus foarte clar că PSD are nevoie urgent de un proiect de reconstrucţie. La fel, am spus că, pentru a repara, trebuie să ştii exact ce s-a greşit. Apoi poţi veni cu soluţii.

Domnul Vulpescu este preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi este firesc să facă o analiză care conţine multe dintre lucrurile discutate deja în interiorul partidului. Sunt greşeli pe care ni le-am asumat şi pe care nu vrem să le mai repetăm. Acest raport va fi dezbătut cel mai probabil în următoarea şedinţă a forurilor de conducere ale PSD”, informează liderul PSD, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Ciolacu a mai adăugat că Vulpescu i-a prezentat documentul.

„Aş fi preferat să-l discutăm mai întâi în interiorul partidului şi apoi să-l facă public, dar a fost alegerea sa”, a precizat şeful interimar al social-democraţilor.

Reamintim că preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD, Ionuţ Vulpescu, a dat publicităţii un raport intitulat ”PSD, ÎNCOTRO?”, în care face o analiză a evoluţiei partidului în perioada 2016-2019. Vulpescu analizează în raportul său cauzele care au dus la pierderea a circa 1,2 milioane de voturi în aproximativ 3 ani. Autorul raportului propune şi soluţii în vederea redresării partidului în preferinţele electorale şi transformării acestuia într-un partid de stânga modern.

„După un an de guvernare tehnocrată, Partidul Social-Democrat a câştigat detaşat alegerile parlamentare din anul 2016, cu un scor de 45% la o prezenţă la vot de aproximativ 40%. Acest lucru a permis PSD să deţină singur majoritatea în Senat. În 2019, la alegerile pentru Parlamentul European, PSD a obţinut un scor de doar 22,5%, la o prezenţă de 51%, un scor similar fiind obţinut şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Prezentul material identifică şi analizează cele mai importante decizii politice şi factori care au dus la pierderea a aproape 1,2 milioane de voturi în mai puţin de 3 ani. De asemenea, în urma analizării acestora, propune o serie de măsuri absolut necesare pentru pregătirea alegerilor locale şi parlamentare de anul acesta, pentru ca PSD să rămână un partid relevant pe scena politică naţională şi cel mai mare partid din România”, a scris senatorul PSD în preambulul raportului său.

Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne