Ciolacu, atac acid la adresa Guvernului: "Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL"

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)

Criticat în prag de Congres de către unii colegi că nu e mai incisiv cu PNL-ul, liderul PSD, Marcel Ciolacu, lansează un atac dur la adresa Guvernului, susţinând că amânarea relaxării din 1 iulie - amânare ce se datorează creşterii numărului cazurilor de infectare - reprezintă un eşec al guvernării.

Nu în ultimul rând, Ciolacu, politician care s-a remarcat prin apariţiile sale fără mască în Parlament îl critică în special pe Orban că a băut şi fumat în Guvern de ziua lui alături de alţi demnitari fără mască. De asemenea, Ciolacu speculează şi alte momente în care liberalii au fost un contra-exemplu la purtatul măştii.

"Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele!
Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace:
- Orban a băut şi fumat în Guvern, alături de alţi demnitari, iar masca nici acum n-a învăţat să şi-o pună corect;
- Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul şi miuţă la toc şi costum, fără pic de distanţare şi zero măşti;
- Primarul Chirica şi ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activişti în cort, sfidând chiar dictonul prezidenţial 'ori eşti precaut, ori prost'.
- Dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii – nu românii obişnuiţi - sunt principalii vinovaţi morali. Au sfidat nu doar reguli de bun-simţ, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ţi duci poporul spre prăpastie!", scrie, pe Facebook, Ciolacu.

Reamintim că Ciolacu critică virulent ne-purtatul măştii şi încălcare regulilor de distanţare sociala deşi social-democraţii au oferit şi ei destule contra-exemple. Astfel, Claudiu Manda a fost acuzat că a participat la o petrecere cu persoane numeroase pe timp de pandemie, când era interzis, purtătorul de cuvânt al PSD şi-a dat masca jos în timpul unei conferinţe de presă numind-o căluş, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a organizat în weekend, în plină pandemie un eveniment cultural la care au participat zeci de persoane care, printre altele, au încins hore şi s-au luat în braţe, ignorând regulile impuse de autorităţi etc.