Ciolacu anunţă o nouă mutare în războiul cu PNL: Am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi, înainte de Comitetul Executiv al partidului, că vrea să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a fi adoptată legea privind eliminarea pensiilor speciale.

"Un singur lucru aş dori să vă spun înainte de Comitetul Executiv. Am să solicit colegilor mei, deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi - eliminarea pensiilor speciale", a declarat Ciolacu.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Ciolacu a revenit cu detalii pe subiect:

"Am propus colegilor din PSD convocarea sesiunii extraordinare pentru eliminarea pensiilor speciale. PNL şi-a demonstrat incapacitatea şi în privinţa guvernării, şi a respectării promisiunilor. Ştiu doar să mintă! Noi ne asumăm eliminarea pensiilor speciale şi o vom face! Să vedem dacă liberalii se vor întoarce din vacanţă sau vor da iar vina pe alţii".

Sesiunea extraordinară ar urma să aibă loc în ultima săptămână din ianuarie.

În ce context vine mutarea PSD:

Nu demult, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a solicitat şi el o sesiune extraordinară în acest sens şi le-a cerut pesediştilor să voteze tăierea pensiilor speciale pentru plata alocaţiilor.

În acelaşi timp, liberalii vor ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe un pachet de legi care include şi eliminarea pensiilor speciale, astfel că PSD intenţionează să mute mai repede în acest sens, tactică de care au mai uzat până acum social-democraţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne