Ciolacu acuză Guvernul de “cosmetizarea” cifrelor privind Covid: „Nu am suspiciuni, am certitudini. E o manipulare ordinară!”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)
Andrei Popescu
13.06.2020

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, că partidul său nu va vota starea de alertă în forma actuală. În plus, Ciolacu a acuzat Guvernul Orban că manipulează cifrele privind infecţiile cu Covid-19 în funcţie de interesele sale.

„Nu că am suspiciuni, am certitudini. În momentul în care noi am anunţat că ne gândim dacă votăm sau nu prelungirea stării de alertă, deodată la televiziune a explodat numărul de îmbolnăviri. Cum am ieşit cu documente, că la ANPR s-au făcut plăţi în avans de sute de milioane de lei, a început să crească numărul de infectări. De ce au oprit-o pe doamna Firea să mai testeze? Au făcut testarea o zi, au găsit două îmbolnăviri din câteva mii de testări. În momentul acela au venit de la DSP şi au zis să oprească testarea că altfel îi bagă în puşcărie”, a precizat Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a criticat ceea ce el numeşte a fi o “manipulare ordinară” în ultimele zile cu privire la prelungirea sau neprelungirea stării de alertă.

„Toată lumea vorbeşte despre prelungirea sau neprelungirea stării de alertă şi sub masca acestui lucru guvernanţii fac cu totul şi cu totul alte lucruri”, a precizat Ciolacu, adăugând că partidul său nu negociază cu nimeni pe această temă.

Marcel Ciolacu a mai subliniat că este exclus ca PSD să voteze starea de alertă aşa cum a fost aceasta încredinţată de către Parlament.

„Nu ştim despre care stare de alertă vorbim. Evident, starea de alertă de acum, cum a fost încredinţată de către Parlament, este exclus ca PSD să o voteze. Care stare de alertă? A venit Guvernul cu vreo stare de alertă, a venit cu vreun text cum este normal în toate statele europene? În Bulgaria premierul vine săptămânal şi explică Parlamentului şi bulgarilor în ce stadiu sunt, ce se întâmplă, care sunt măsurile economice, care sunt măsurile pe care le impune epidemia. Eu ca să aflu anumite detalii l-am rugat pe domnul Arafat să vină la Parlament să ne explice situaţia”, a mai afirmat liderul social-democrat.

Remarcile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care, vineri, premierul Ludovic Orban a atenţionat că, în cazul în care Parlamentul va respinge proiectul privind starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este „foarte mare”.

„Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică. Este o decizie care trebuie luată în baza unor considerente care ţin de sănătatea publică în România. Din punctul de vedere al Guvernului, prelungirea stării de alertă este o necesitate, este indispensabilă pentru a putea asigura respectarea măsurilor. Altfel nu am avea pârghii. Dacă Parlamentul va respinge starea de alertă, riscul unui nou val de epidemii este foarte mare, pentru că autorităţile vor fi lipsite de instrumentele, de pârghiile legale, constituţionale, de care au nevoie, pentru a putea asigura respectarea regulilor”, a declarat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor