Chiul sau blocaj? PSD, absent la dezbaterea legii interzicerii mineritului cu cianuri şi a exportului de masă lemnoasă

Aşteptate de societatea civilă de ani de zile, proiectul interzicerii mineritului cu cianuri, precum şi proiectul de lege vizând interzicerea exportului de masă lemnoasă au intrat pe agenda comisiei de resort din Parlament. Dezbaterile n-au mai avut însă loc, PSD absentând.
Glad Varga
Glad Varga (Facebook)

Deputaţii puterii au lipsit marţi de la dezbaterile Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, pe a cărei agendă figurau proiecte de lege importante, cum cel pentru interzicerea folosirii tehnologiilor bazate pe cianuri în exploatarea minereurilor aurifere şi cel pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă, trage un semnal de alarmă deputatul PNL Glad Varga.

"Din păcate, nu am putut dezbate aceste proiecte deoarece parlamentarii PSD au absentat de la lucrările comisiei, probabil în urma unui ordin venit de la partid. Am depus la Parlament o serie de întrebări adresate Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a lămuri aspectele sensibile din aceste proiecte de lege. Sper că răspunsurile pe care le voi primi să ducă la o soluţionare în favoarea românilor, iar dezbaterea pe marginea acestor proiecte să favorizeze interesul naţional, în cazul în care PSD-ul va binevoi să se prezinte la discuţiile din comisii şi din plen", semnalează, într-un comunicat de presă remis Epoch Times, deputatul PNL.

Totodată, deputatul face apel către ONG-uri, companii private şi către cetăţenii interesaţi de aceste proiecte de lege, solicitându-le puncte de vedere pe adresa de e-mail: cabinet@gladvarga.ro.

În timp ce membrii PSD au absentat de la lucrări, societatea civilă şi-a făcut datoria şi a fost prezentă. Reprezentanţii de-clic.ro au fost astăzi la Comisie pentru a înmâna cele 15.768 de semnături strânse de petiţia prin care românii cer interzicerea cianurii.