Chirilă: Sistemul mafiot, mai vizibil ca oricând. O parte din popor nu va accepta la nesfârşit să fie victimă

Politicienii din România nu înţeleg că sistemul mafiot, reţeaua, clanurile sunt astăzi mai vizibile decât oricând şi oricâte televiziuni şi oameni ar cumpăra există o parte (chiar dacă mică) de populaţie care înţelege deja toate mişcările mafiei, a atras atenţia solistul Tudor Chirilă.
Tudor Chirilă
Tudor Chirilă (facebook.com)

Unul dintre reprezentanţii "Generaţiei Facebook", solistul Tudor Chirilă s-a arătat revoltat că Parlamentul s-a făcut din nou scut în faţa procurorilor DNA pentru a o proteja de urmărire penală pe fostul ministru PSD Rovana Plumb, suspectată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul Belina.

"Când eşti curat, nu ţi-e frică de judecată, nu ţi-e frică de urmărire penală. Rovana Plumb: "Vă spun astăzi că nu am greşit cu nimic. În esenţă, este vorba de două HG, ambele legale şi ambele cu avizele de legalitate". Păi doamna Plumb ar trebui să renunţe singură la imunitatea parlamentară tocmai pentru a demonstra că DNA face poliţie politică. DNA nu judecă, ci trimite în judecată, parcă ăsta e rolul procuraturii, nu? Apoi judecătorii analizează şi dacă rechizitoriul e cusut cu aţă albă, "fabricat", îşi vor face treaba şi îl vor repudia.

Dacă faptele Rovanei Plumb sunt acoperite de legalitate e un moment extraordinar să demonstreze că este hăituită de DNA, să demonteze maşinaţiunile oribile care stau în spatele actelor de hărţuire prin urmărire penală. Dar dacă există cumva o infimă posibilitate ca Rovana Plumb cu naivitate să fi semnat ceva ce ulterior s-a dovedit ilegal, crezând că o face legal? Pentru destinul individual e tragic, însă pentru cel colectiv al cărui mers nu se împiedică de destinele individuale e nevoie de un răspuns juridic", a declarat Tudor Chirilă.

Ce nu înţeleg parlamentarii, în opinia artistului, este că România are un destin colectiv mai presus de destinele lor individuale care, în general, stau sub semnul furtului de la stat, din taxele cetăţenilor.

"Ei pot întârzia împlinirea destinului colectiv, dar nu sine die. Politicienii din România nu înţeleg că sistemul mafiot, reţeaua, clanurile sunt astăzi mai vizibile decât oricând şi oricâte televiziuni şi oameni ar cumpăra există o parte (chiar dacă mică) de populaţie care înţelege deja toate mişcările mafiei. Iar această parte din populaţie nu va mai accepta la nesfârşit să fie martorul şi în acelaşi timp victima nelegiuirilor mafiei", a subliniat Tudor Chirilă.