Chiril Moţpan: Vladimir Plahotniuc şi Serghei Iaralov ar avea dublă identitate în R. Moldova

Chiril Moţpan, secretar general PPDA
Chiril Moţpan, secretar general PPDA (The Epoch Times România)

Fostul lider al Partidului Democrat fugar Vlad Plahotniuc şi Serghei Iaralov ar deţine dublă identitate în Republica Moldova, a declarat, vineri, 22 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică, Chiril Moţpan.

Potrivit acestuia, documentele ar fi fost eliberate în perioada când în funcţia de director al Agenţiei Servicii Publice (ASP) era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului lider PDM, Pavel Filip.

„Există dovada că Vlad Plahotniuc deţine mai multe cetăţenii, dar deţine o cetăţenie dublă şi în Republica Moldova. După mai multe încercări, am obţinut informaţia că există un asemenea cetăţean şi paşaport, cu fotografia lui Plahotniuc, însă cu un alt nume, dată de naştere şi adresă juridică aici, în Chişinău”, a adăugat parlamentarul.

Chiril Moţpan a ţinut să precizeze că documentul obţinut este unul secret şi nu poate prezenta mai multe detalii despre conţinutul lui însă a anunţat că i-a solicitat ASP să-i permită desecretizarea buletinelor de identitate. „Toate actele care le deţin vor fi transmise la Procuratura Generală.”