Chiril Gaburici pleacă împăcat cu sine şi deciziile luate

Selfie de adio de pe clădirea Guvernului, Chiril Gaburici împreună cu echipa sa
Selfie de adio de pe clădirea Guvernului, Chiril Gaburici împreună cu echipa sa (facebook.com / ChirilGaburici)
Maria Maevschi
13.06.2015

Părăsind Guvernul, Prim-ministrul Chiril Gaburici, a avut ceva de transmis şi clasei politice din Moldova, îndemnând liderii coaliţiei să vadă în demisia sa un pas înainte şi un start imediat pentru formarea unei coaliţii parlamentare. Gaburici a mai dat de înţeles că nu a avut acces la destule instrumente pentru a-şi îndeplini acţiunile propuse.

”Am vorbit deja despre situaţia băncilor, a sistemului de asigurări, despre situaţia generală din economie şi ţară. Cred că nu putem mima reforme şi sunt necesare acţiuni urgente şi concrete pentru a redresa lucrurile. În caz contrar devenim complici şi prizonieri ai situaţiei actuale. Fac acum un apel către liderii coaliţiei să vadă în demisia mea un pas înainte, un start imediat al formării unei noi majorităţi parlamentare şi a unui nou guvern. Îmi doresc să se pună la baza noului program de guvernare lupta cu corupţia, depolitizarea tuturor instituţiilor, precum şi securizarea sistemului financiar-bancar. Îmi mai doresc ca iniţiativele Guvernului, a echipei mele, să fie urmate, pentru binele şi prosperarea Republicii Moldova. Sper că demisia mea va însemna pentru coaliţie, apariţia unei noi majorităţi parlamentare, de data asta stabile”, a afirmat politicianul.

Potrivit realitatea.md, Gaburici a ţinut să menţioneze şi faptul că „în sistemul creat în ţară, acum, un manager nu are putere şi mână liberă în funcţia de prim-ministru. Iar eu, odată cu cele 3 priorităţi stabilite şi planul de acţiuni formulat, am nevoie de acces la instrumentele necesare şi voinţă politică din partea tuturor partidelor atât din cadrul coaliţei, dar şi din opoziţie, pentru a schimba cursul ţării”.

”Realizez care au fost jocurile politice şi înţeleg imaginea care s-a lăsat creată în jurul meu. Nu m-am împotrivit şi nu am construit drept răspuns, la rândul meu, scenarii sau campanii de PR. Nu mi-am dorit să alimentez jocuri străine. Am venit în fruntea Executivului să muncesc şi să livrez rezultate şi împreună cu echipa mea - asta am făcut”, a mărturisit Gaburici.

La final Prim-ministrul a subliniat că este împăcat cu sine şi cu deciziile luate la fiecare etapă a vieţii, fiind unele foarte bine calculate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor