Chipul zeiţei Artemis - simbolul întoarcerii pe Lună

Imaginea aleasă şi publicată de NASA pentru programul Artemis este inspirată de zeiţa greacă a vânătorii şi a Lunii. "Trăsăturile ei sunt destul de abstracte, astfel încât fiecare femeie să se poată vedea în ea".
Artemis
Artemis (NASA)

NASA a explicat că programul Artemis - numit astfel după numele surorii gemene a zeului Apollo, care este zeiţa Lunii şi a vânătorii în mitologia greacă - va face toate eforturile pentru a reda oamenilor Luna, deoarece îi va pregăti şi îi va conduce pe Marte. „Prin programul Artemis, vom vedea prima femeie şi primul bărbat mergând pe suprafaţa Lunii. Ca un adevărat 'zeu al zilei şi al luminii', la propriu şi la figurat, Artemis va lumina drumul nostru spre Marte“, potivit NASA.

"Ca 'purtătoare de torţe' ”- explică NASA - literal şi la figurat, ”Artemis ne va da lumină să mergem pe Marte”.

Pentru NASA, întoarcerea pe Lună este de fapt doar o escală spre planeta roşie. "Portretul zeiţei greceşti Artemis este conturat în punctele sale culminante şi iese din clarobscurul Lunii crescătoare. Trăsăturile sale sunt destul de abstracte, astfel încât fiecare femeie să se poată vedea în ea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință