China - utilizatorii de net trebuie să "jure respectarea sistemului socialist"

Un poliţist chinez la Beijing
Un poliţist chinez la Beijing (Mark Ralston / AFP / Getty Images)

China a impus noi reguli pentru utilizatorii serviciilor – deja monitorizate – de social media – forţându-i pe cei care postează ştiri “politice” să obţină în prealabil aprobări pentru asta.

Noua măsură obligă orice persoană care doreşte să utilizeze social media, să se înregistreze la guvern, folosind numele real.

Noul regulament va avea impact major asupra a 400 de milioane de utilizatori de social media. Twitter şi Facebook sunt interzise în China, unde guvernul a angajat vaste resurse financiare şi umane pentru a cenzura opiniile pe internet şi a monitoriza miliardele de mesajele vehiculate.

Unul dintre aceste sisteme - numit Marele Firewall - este produs de compania americană Cisco.

Conform agenţiei naţionale de ştiri, utilizatorii care se înregistrează la guvern trebuie să jure că “se vor conforma legilor, sistemului socialist, interesului naţional, drepturilor legale ale cetăţenilor, ordinii publice, obiceiurilor morale şi veridicităţii informaţiilor”.

China, condusă de Partidul Unic, are una dintre cele mai restrictive mass media şi un sistem de lagăre de muncă în care robotesc circa 4 milioane de personae, care lucrează în condiţii de sclavie, pentru mari firme occidentale care subcontractează producţia către companii chineze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe