China reia atacurile cibernetice asupra SUA, susţine o companie

Un tanar într-o cafenea cibernetica din Wuhan, China. Regimul chinez încurajeaza indivizii cunoscuti sub numele de "patriot hackers" de a fura informatii de la guverne și companii.
Un tanar într-o cafenea cibernetica din Wuhan, China. Regimul chinez încurajeaza indivizii cunoscuti sub numele de "patriot hackers" de a fura informatii de la guverne și companii. (Cancun Chu / Getty Images)

O firmă americană de securitate informatică susţine că armata chineză şi-a reluat atacurile cibernetice asupra companiilor americane.
Mandiant, care a mai acuzat China de atacuri cibernetice în raportul din februarie, a declarat că o unitate a armatei chineze a spart recent sistemele informatice a mai mult de 100 de companii, pentru a fura secrete comerciale.
Aceasta susţine că atacurile au început din nou la doar câteva zile după ce oficialii chinezi i-au spus luna trecută secretarului de stat John Kerry în Beijing că sunt dispuşi să deschidă negocierile privind securitatea cibernetică cu Statele Unite. Dar China a negat încercarea de a fura secrete comerciale americane şi a declarat că a fost o victimă a hackerilor americani.
Şeful securităţii de la Mandiant, Richard Bejtlich, a afirmat că China foloseşte acelaşi echipament pe care l-a utilizat în atacurile anterioare, deoarece multe companii americane încă nu au nici un sistem de apărare împotriva lui.
Bejtlich este de părere că SUA trebuie să impună noi sancţiuni Chinei.