Nou atac al hackerilor "China Cyber Army" în SUA

The Chaos Computer Club, Germania. Ingrijorarea reala este vis a vis de grupuri de hackeri mai putin cunoscute
The Chaos Computer Club, Germania. Ingrijorarea reala este vis a vis de grupuri de hackeri mai putin cunoscute (Sean Gallup / Getty Images)

Unitatea 61398, divizia de armată chineză dedicată războiului electronic, a reluat atacurile cibernetice împotriva companiilor americane, scrie The New York Times, pe baza raportului firmei americane de securitate cibernetică Mandiant, relevă luni agenţia ANSA.

Atacurile au fost suspendate cu trei luni în urmă, după raportul Pentagonului prin care se făcea prima acuzaţie directă armatei chineze, învinuită de spionaj cibernetic.

În februarie, compania americană de securitate cibernetică Mandiant a prezentat un raport în care acuza o unitate militară chineză din Shanghai, cunoscută sub numele de unitatea 61398, situată într-o clădire de 12 etaje din Shanghai, de a fi condus atacuri cibernetice împotriva a mai mult de 140 de companii, majoritatea americane.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din China, Hua Chunying, a negat ferm raportul, susţinând că Departamentul american al Apărării a lansat acest tip de raport an după an pentru a justifica o consolidare a apărării şi a promova aşa-numita ameninţare militară a Chinei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe