CEx-ul a servit nota de plată pentru "infidelitate": Ana Birchall a fost exclusă din PSD

Ana Birchall
Ana Birchall (Epoch Times România)

Intrată de ceva vreme în colimatorul nucleului dur din PSD pentru că n-a respectat linia partidului în materie de Justiţie, fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a fost exclusă, marţi seară, din rândurile social-democraţilor. Nemulţumirile la adresa sa au crescut după ce preşedintele Klaus Iohannis a lăudat-o la ceremonia de predare a mandatului.

Doar 8 pesedişti din cadrul Comitetului Executiv Naţional s-au opus acestei decizii. Şefa PSD Viorica Dăncilă s-a abţinut la vot.

Cel care a propus excluderea Anei Birchall, care a pledat pentru desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, a fost deputatul PSD Cătălin Rădulescu, aka "Mitralieră".

Nu demult, Viorica Dăncilă a fost întrebată, la Antena 3, dacă Birchall va fi dată afară din PSD, având în vedere faptul că a mers "pe contrasens" faţă de cei care cred că sunt procurori şi judecători care dau soluţii "strâmbe" şi că preşedintele a lăudat-o la ceremonia de predare a mandatului.

"Este o mare nemulţumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate", a replicat atunci Dăncilă, adaugând că urmează o discuţie pe această temă în CEx.

Ex-premierul PSD a reamintit atunci că ea a revocat-o din funcţie pe Birchall însă preşedintele Iohannis "nu a vrut să facă această revocare" şi a susţinut că după "elogiile" pe care preşedintele i le-a adus colegei sale a înţeles de ce.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall, în alocuţiunea susţinută la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Justiţiei de către Cătălin Predoiu, pentru prestaţia din fruntea Ministerului Justiţiei.

"Doamna ministru Birchall, vă mulţumesc pentru munca depusă în acest mandat, chiar dacă a fost unul scurt, şi daţi-mi voie să fac o apreciere a mandatului şi a muncii dumneavoastră aici, în faţa tuturor. Am constatat - unu: că v-aţi implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit. Am constatat - doi - foarte important: că au fost situaţii critice în care dumneavoastră, ca ministru al Justiţiei, aţi fost în contrasens cu conducerea guvernului şi a partidului care a dat acel guvern eşuat şi să ştiţi că am apreciat de fiecare dată această postură pe care aţi avut-o, o postură pentru sistemul de justiţie, pentru independenţa justiţiei şi nu pentru nişte politruci care au încercat să subjuge sistemul românesc de justiţie", afirma Iohannis.