CEx-ul a servit nota de plată pentru "infidelitate": Ana Birchall a fost exclusă din PSD

Ana Birchall
Ana Birchall (Epoch Times România)

Intrată de ceva vreme în colimatorul nucleului dur din PSD pentru că n-a respectat linia partidului în materie de Justiţie, fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a fost exclusă, marţi seară, din rândurile social-democraţilor. Nemulţumirile la adresa sa au crescut după ce preşedintele Klaus Iohannis a lăudat-o la ceremonia de predare a mandatului.

Doar 8 pesedişti din cadrul Comitetului Executiv Naţional s-au opus acestei decizii. Şefa PSD Viorica Dăncilă s-a abţinut la vot.

Cel care a propus excluderea Anei Birchall, care a pledat pentru desfiinţarea Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, a fost deputatul PSD Cătălin Rădulescu, aka "Mitralieră".

Nu demult, Viorica Dăncilă a fost întrebată, la Antena 3, dacă Birchall va fi dată afară din PSD, având în vedere faptul că a mers "pe contrasens" faţă de cei care cred că sunt procurori şi judecători care dau soluţii "strâmbe" şi că preşedintele a lăudat-o la ceremonia de predare a mandatului.

"Este o mare nemulţumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate", a replicat atunci Dăncilă, adaugând că urmează o discuţie pe această temă în CEx.

Ex-premierul PSD a reamintit atunci că ea a revocat-o din funcţie pe Birchall însă preşedintele Iohannis "nu a vrut să facă această revocare" şi a susţinut că după "elogiile" pe care preşedintele i le-a adus colegei sale a înţeles de ce.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Anei Birchall, în alocuţiunea susţinută la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Justiţiei de către Cătălin Predoiu, pentru prestaţia din fruntea Ministerului Justiţiei.

"Doamna ministru Birchall, vă mulţumesc pentru munca depusă în acest mandat, chiar dacă a fost unul scurt, şi daţi-mi voie să fac o apreciere a mandatului şi a muncii dumneavoastră aici, în faţa tuturor. Am constatat - unu: că v-aţi implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit. Am constatat - doi - foarte important: că au fost situaţii critice în care dumneavoastră, ca ministru al Justiţiei, aţi fost în contrasens cu conducerea guvernului şi a partidului care a dat acel guvern eşuat şi să ştiţi că am apreciat de fiecare dată această postură pe care aţi avut-o, o postură pentru sistemul de justiţie, pentru independenţa justiţiei şi nu pentru nişte politruci care au încercat să subjuge sistemul românesc de justiţie", afirma Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne