Cererea lui Adrian Năstase de preschimbare a termenului cererii de eliberare condiţionată, respinsă

Adrian Năstase la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)
Adrian Năstase la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
18.01.2013

Întrucât instanţa Judecătoriei Sectorului 4 a respins vineri şi cea de-a doua solicitare de preschimbare a datei judecării dosarului, cererea de eliberare din închisoare a lui Adrian Năstase după executarea unei treimi din pedeapsă va fi judecată la termenul stabilit în 12 februarie.

După ce judecătorul de caz a respins prima solicitare de acest fel făcută de fostul premier, Adrian Năstase a cerut unui alt magistrat de la Judecătoria Sectorului 4 preschimbarea termenului acordat în cazul cererii sale de eliberare condiţionată.

Cererea lui Adrian Năstase a fost judecată de instanţă vineri, în şedinţă secretă. După deliberări, judecătorul a stabilit să menţină termenul din 12 februarie stabilit iniţial.

Avocatul lui Năstase, Ion Cazacu, anunţase joi că a intrat în posesia motivării cererii de preschimbare anterior soluţionate şi că apărarea a apreciat că argumentele judecătorului nu sunt suficiente.

Cazacu a mai precizat atunci că în noua cerere s-a menţionat expres să fie soluţionată de alt judecător decât cel care a analizat prima cerere, pentru ca acesta ar fi într-o stare de incompatibilitate.

Avocatul a reafirmat că termenul stabilit în 12 februarie nu este unul rezonabil, fiind vorba de o lună şi opt zile până la judecarea pe fond.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor