Cepoi: Din acest an dorim să dăm posibilitatea caselor de sănătate să încheie asigurări voluntare

(photos.com)
Epoch Times România
05.04.2012

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi a declarat joi că se lucrează la o ordonanţă de urgenţă prin care să se permită caselor de sănătate publice să încheie din 2012 asigurări voluntare pentru pachete de servicii suplimentare,cum ar fi cele stomatologice sau de chirurgie plastică.

”Avem pregătită o ordonanţă de urgenţă pe care urmează să o promovăm şi, probabil, din a doua parte a acestui an va fi posibil acest lucru. Vrem ca din acest an să existe posibilitatea încheierii de asigurări voluntare de către caselor de sănătate publice”, a precizat secretarul de stat în cadrul unei conferinţe organizată de Societatea Academică din România (SAR).

Oficialul MS a explicat că în prezent nu se pot încheia astfel de asigurări cu casele de sănătate publice, ci doar cu societăţi de asigurări private.

”Vrem să putem da posibilitatea să te duci la casa de asigurări de sănătate de care aparţii şi să plăteşti pentru un pachet suplimentar de servicii, altele decât cele stabilite, cum ar serviciile la cerere, cele stomatologice, de chirurgie plastică sau coplata la medicamente”, a mai spus secretarul de stat.

Valoarea asigurării va fi stabilită în funcţie de pachetul de servicii şi de evaluarea riscului persoanei care încheie asigurarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor