Celebrităţi născute în Anul Cocoşului

Cocoşul vrea să fie în centrul atenţiei şi îşi va expune farmecul cu orice ocazie
 
Cocoşul vrea să fie în centrul atenţiei şi îşi va expune farmecul cu orice ocazie   (Jane Ku / Epoch Times)

Persoanele născute în anul Cocoşului sunt în mod normal onorabile, curajoase şi harnice. Ei se aşteaptă ca alţii să-i asculte în timp ce vorbesc, se bucură să fie în centrul atenţiei şi îşi vor etala farmecul personal cu orice ocazie.

Dintre oamenii celebri care s-au născut în acest an de bun augur îi amintim pe:

Confucius, născut în septembrie 551 îC, a fost un celebru filozof antic chinez. A promovat moralitatea personală şi guvernamentală, corectitudinea relaţiilor sociale, dreptatea şi sinceritatea. Principiile sale au fost înrădăcinate în tradiţia chineză şi credinţă.

Cate Blanchett, născută în mai 1969 în Melbourne, Australia este o îndrăgită actriţă, care a interpretat rolul reginei Elisabeta în 1998. De asemenea, ea a apărut în Stăpânul Inelelor (Lord of the Rings) în 2001 şi a câştigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul de succes Blue Jasmine.

Actriţa Helen Mirren este născută în iulie 1945 şi a câştigat un premiu Oscar pentru portretizarea reginei Elisabeta a II în filmul The Queen, în 2006.

Serena Williams, născută în septembrie 1982 este o vedetă a tenisului ce a câştigat toate turneele majore şi a devenit lidera clasamantului WTA în 2013. Ea a câştigat numeroase titluri la simplu. Împreună cu sora ei Venus Williams, a reuşit să-şi adjudece numeroase titluri la dublu.

Henry Ford, născut în iulie 1863 este fondatorul companiei Ford Motor. El a dezvoltat procesul de asamblare pe linie pentru producţia de masă a automobilelor, care a devenit standardul în fabricile de producţie de masă.