Cele mai stupide şi absurde lucruri pe care primarii din România au cheltuit banii tăi

Sunt o grămadă de primari din România care sifonează banul public pe toate prostiile fără să le pese că ar fi putut face altceva util pentru comunitate. Ar fi nevoie de o armată de oameni care să stea cu ochii pe ei ca să nu facă tâmpenii, scrie jurnalistul Vlad Epurescu în Vice.com.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Curtea de Conturi constată că, în anul 2015, primăriile din ţară au risipit 250 de milioane de euro gestionând ineficient şi/sau incorect banul public. Adică al tău şi al meu. De curiozitate, jurnalistul a scormonit în Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP) după diverse primării să vadă pe ce au cheltuit banii în ultima perioadă şi le-a ales pe cele mai creative dintre ele.

Nu a trecut nici măcar un an de când Firea a fost aleasă în fruntea Capitalei, dar Primăria Municipiului Bucureşti a cheltuit pe cazări şi bilete de avioane 91.000 de lei. În 11 luni de mandat, primăriţa şi aghiotanţii săi au avut şase deplasări în străinătate absolut inutile. Nu e bai, bugetul Primăriei Bucureşti este de 1,1 miliarde de euro, adică bunicel.

O excursie faraonică de patru zile la Ierusalim şi Tel Aviv din finalul anului trecut a scuturat vistieria primăriei de 52.000 de lei. Pe banii tăi şi ai mei, Firea şi-a plimbat fosta stilistă şi alaiul de consilieri prin Oraşul Sfânt, cheltuind pe o cameră de hotel câte 500 de euro pe noapte. Motivul deplasării? Un schimb de experienţă cu omologii israelieni.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne