Cel puţin 80 de persoane au fost ucise în operaţiunea din Algeria

Epoch Times România
21.01.2013

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise în operaţiunea antiteroristă lansată de forţele algeriene la complexul pentru extracţia gazelor naturale In Amenas, în care şi-au pierdut viaţa şi doi cetăţeni români.

O sursă din serviciile de securitate locale a declarat că printre victime se află 48 de ostatici algerieni şi străini, precum şi 32 de terorişti. Anterior, postul de televiziune local Al-Nahar a anunţat descoperirerea a 32 de cadavre în interiorul complexului In Amenas, relatează RIA Novosti.

La 16 ianuarie, între 30 şi 40 de combatanţi, care ar fi membri ai Al-Qaeda din Magrebul islamic, au atacat complexul In Amenas, luând ostatici sute de cetăţeni străini şi algerieni.

În urma operaţiunii lansate de autorităţile algeriene, 685 de angajaţi alegerieni şi 107 specialişti străini au fost eliberaţi. Militarii au arestat, de asemenea, şase atacatori. Potrivit presei străine, grupul de atacatori ar fi fost format din 11 tunisieni, şapte egipteni, cinci cetăţeni din Mali, trei algerieni, dar şi cetăţeni din Canada, Nigeria şi Mauritania.

Atacatorii au fost antrenaţi şi conduşi de liderul jihadist Mokhtar Belmokhtar, unul dintre liderii organizaţiei Al-Qaeda din Magrebul islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor