CE vorbeşte exagerat şi probabil influenţată partizan de campaniile presei, spune Antonescu

Crin Antonescu, PNL
Crin Antonescu, PNL (Epoch Times România)
Epoch Times România
01.02.2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a susţinut vineri că ”Raportul MCV nu aduce clarificări” în legătură cu activitatea presei, ”ci doar complicaţii”, criticând faptul că CE ”vorbeşte exagerat” despre influenţa presei la adresa unor instanţe sau judecători.

”Raportul MCV nu va aduce clarificări, ci doar complicaţii. CE ar trebui să spună foarte limpede la ce se referă când aduce acuzaţii - ce s-a întâmplat, unde s-a întâmplat şi care sunt soluţiile. (...) CE vorbeşte, după părerea mea, cu totul exagerat şi, pesemne, sub influenţă partizană despre campanii de intimidare şi hărţuire la adresa unor instanţe sau judecători, unor instituţii. Nu avem nici un element concrent şi este riscant şi nedrept pentru o ţară ca România ca într-un raport de circulaţie europeană, şi nu numai, să se formuleze atât de general aşa ceva”, a spus Antonescu.

Antonescu a ţinut să sublinieze că, în România, ”niciun procuror sau judecător nu a fost niciodată împiedicat, direct sau indirect, să aplice legea şi să îşi facă treaba”, iar în opinia sa consideră că ”trebuie să ni se spună clar ce anume din tot ce înseamnă peisajul vast şi variat al presei este inacceptabil”.

”Faptul că la un moment dat, emisiuni, articole, dezbateri din presă pot fi interpretate astfel, este o chestiune care deja excede câmpul tradiţional al discuţiilor despre funcţionarea Justiţiei şi ne duce într-o altă zonă şi trebuie să ieşim din confuzie. Trebuie să ni se spună clar ce anume din tot ce înseamnă peisajul vast şi variat al presei este inacceptabil din punctul de vedere al Comisiei şi care sunt soluţiile”, a mai explicat acesta.

Mai mult, el a catalogat măsurile legislative de restricţionare a activităţii presei ca fiind ”ineficiente”, dar şi ”periculoase” deoarece sunt sugerate ”în mod vag”.

”A sugera în mod vag măsuri legislative de restricţionare, sub o formă sau alta, a activităţii presei este nu numai ineficient, dar este periculos. Trebuie să ştim ce soluţii s-ar putea propune”, a mai spus el.

De asemenea, preşedintele Antonescu a recomandat analizarea ”mecanismului de funcţionare a presei în celelalte state europene”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor