Epoch Times România

Ce trebuie să ştiţi despre silicon şi şampoanele "fără silicon"

Siliconul, o substanţă pe baza de petrol se găseşte în multe şampoane şi alte produse pentru păr.
Siliconul, o substanţă pe baza de petrol se găseşte în multe şampoane şi alte produse pentru păr. (Shutterstock)
Tina Tatarková
28.12.2013

Siliconul, o substanţă pe baza de petrol se găseşte în multe şampoane şi alte produse pentru păr. Multe şampoane declarate "fără silicon " conţin de fapt substanţe similare ascunse sub nume mai greu de recunoscut.

De exemplu, dimeticona, ingredientul care apare cel mai des pe sticlele de şampon, este o formă de silicon.

Siliconul acoperă părul, repară daunele, creşte luciul şi previne încâlcirea. După utilizarea produselor pentru păr care conţin silicon, oamenii vor avea părul flexibil şi aerisit.

Pe de altă parte, folosirea siliconului pentru o perioadă lungă de timp poate sigila etanş firele de păr, nepermiţând eliberarea umidităţii. Dacă siliconul este insolubil în apă, va rămâne întotdeauna un strat subţire de silicon pe păr, ceea ce face ca părul uleios să devină şi mai uleios sau îngreunează părul fin.

Pe termen lung, siliconul poate cauza de asemenea uscarea şi ruperea părului. Deşi etanşează puţină umezeală sub stratul fin, de asemenea previne umezeala sau uleiul să ajungă la firul de păr.

Foarte multe şampoane conţin silicon. În cazul în care un şampon este declarat fără silicon verificaţi eticheta de siloxan sau ingrediente cu sufixul - con sau thicon sau cu prefixul silan. Dacă nu doriţi silicon în şamponul dumneavoastră, nu doriţi nici aceste ingrediente .

Produsele cu silicon pot fi folosite cu moderaţie, dar e bine să lăsaţi părul să respire.

Printre brand-urile care fac reclamă produselor "fără silicon" şi care chiar sunt fără silicon includ: Tony & Guy, Alverde, Swiss O'Par, Nivea şi Dr. Hauschka. Desigur, nu toate produsele sub aceste denumiri comerciale sunt fără silicon, doar cele prezentate ca atare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor