Ce s-ar ascunde în spatele interdicţiei de a intra în SUA primite de Dragnea? Americanii ar pregăti "nucleara" pentru Dăncilă şi PSD

Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
06.09.2019

Anunţul Departamentului de Stat al SUA cu privire la interdicţia de a intra în SUA primită de Liviu Dragnea şi de copiii săi a fost făcut chiar în ziua în care la Bucureşti se afla ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland, care a anunţat, practic, pregătirea unui MCV american pentru România, remarcă jurnalistul Dan Turturică, într-o postare pe Facebook.

De ce ar vrea SUA să impună României un MCV american? A spus-o răspicat chiar Sondland: ”Este foarte greu să creezi un mediu investiţional în orice ţară unde cei care îşi riscă banii nu ştiu care sunt regulile sau, mai important, unde regulile de azi se pot schimba mâine, după ce ţi-ai riscat banii.”

Iar faptul că anunţul legat de interdicţia vizându-i pe Dragnea şi familia sa a coincis cu vizita şi declaraţiile lui Sondland nu este o coincidenţă, ci replica americanilor la demiterea lui Birchall de la Ministerul Justiţiei, această demisie fiind văzută de americani ca opera directă a lui Dragnea.

"A cerut asta din puşcărie, iar Dăncilă s-a executat de frică, deşi ştia că i se face praf bruma de relaţie pe care a încropit-o cu Washingtonul", susţine Turturică.

Aşa că practic americanii i-au arătat băţul lui Dragnea, grav lovit de această decizie, căci fiica lui studiază actoria la o facultate din State. Şi nu doar lui Dragnea...

Redăm integral postarea jurnalistului:

"Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicţie de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupţie semnificative în care a fost implicat, a anunţat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Anunţul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupţiei şi sprijinirea statului de drept în România.

Două comentarii: nu este deloc o coincidenţă că anunţul secretarului de stat american vine în ziua în care la Bucureşti se afla ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland.

Sondland a detonat azi o adevărată bombă prin această declaraţie:

”Faptul că Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul român al Justiţiei (Ana Birchall -n.m.) – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, să mă întâlnesc cu ea, ca urmare a invitaţiei – să vină în SUA şi să continue să lucreze alături de el şi de echipa lui, în mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru România, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi şi măsuri adecvate care să fie introduse în legislaţie în ordonanţe, pentru a asigura un stat de drept puternic şi consistent.”

Ţineţi minte acest element! ”O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi şi măsuri adecvate care să fie introduse în legislaţie şi în ordonanţe, pentru a asigura un stat de drept puternic şi consistent.” O să mai auzim de el.

Răspunsul SUA la Ordonanţele lui Dragnea şi Tăriceanu, ale PSD şi ALDE, ale şerpăriei subterane care visează la liberare va consta în legi şi ordonanţe care să facă posibil exact opusul a ceea ce îşi doresc ei. Inclusiv relansarea luptei anticorupţie. S-au luptat atâta vreme să scape de MCV-ul european şi acum se vor trezi cu un MCV american. Unul care va avea în spate contribuţia masivă a SUA la apărarea României.

De ce o fac? O spune răspicat Sonland: ”Este foarte greu să creezi un mediu investiţional în orice ţară unde cei care îşi riscă banii nu ştiu care sunt regulile sau, mai important, unde regulile de azi se pot schimba mâine, după ce ţi-ai riscat banii.” Simplu şi clar.

De ce nu este o coincidenţă că anunţul privind interdicţia pusă familiei Dragnea de a mai intra în SUA vine în aceeaşi zi cu declaraţiile lui Sonland?

Pentru că, se pare, demiterea lui Birchall de la Justiţie este văzută de americani ca opera directă a lui Dragnea. A cerut asta din puşcărie, iar Dăncilă s-a executat de frică, deşi ştia că i se face praf bruma de relaţie pe care a încropit-o cu Washingtonul.

Veţi spune că ultima grijă a lui Dragnea este interdicţia de a mai intra în SUA, când lui îi pasă mai mult de cum intră şi mai ales cum iese din curtea închisorii, unde cică ar trebui să se relaxeze. Aveţi dreptate. Însă, doar parţial.

Afectată cu adevărat de această măsura este fiica lui Dragnea, care a fost practic expulzată din SUA având în vedere că ea locuia acolo în momentul în care administraţia americană a luat această decizie.

Alexandra Dragnea studia de mai mulţi ani actoria la o facultate din Statele Unite şi locuia acolo împreună cu iubitul ei, Alexandru Mataev, fost concurent în emisiunea “X Factor”.

Poate de data asta, daddy înţelege mesajul. Sau nu o fi fost doar pentru el?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor