Ce mai face Comisia Olguţei Vasilescu: A blocat tabletele pentru prevenirea votului multiplu

Olguţa Vasilescu
Olguţa Vasilescu (Epoch Times România)

Prim-adjunctul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), generalul Ionel-Sorin Bălan, a atras atenţia că tabletele folosite la europarlamentare pentru introducerea datelor votanţilor în secţie sunt momentan sigilate şi că nu vor putea fi folosite timp de cel mult trei luni. Motivul ar fi acela că tabletele sunt obiectul anchetei Comisiei de anchetă pentru investigarea eventualelor fraude la europarlamentare, informează Adevărul.ro. În acest context, Bălan a precizat însă că STS încearcă să le facă disponibile până la alegerile prezidenţiale din iarnă.

Întrebat dacă membrii comisiei parlamentare au verificat datele din tabletele de la europarlamentare şi care ar urma să fie folosite la prezidenţiale, prim-adjunctul STS a afirmat că în prezent nu se poate lucra pe respectivele tablete deoarece sunt sigilate ca obiect al anchetei.

„Exact aşa am rugat şi comisia să aibă amabilitatea de a înţelege că timpul se scurge, noi nu am accesat terminalele, tabletele respective, pentru că avem o solicitare foarte clară din partea comisiei de anchetă, de asemenea şi sistemele informatice sunt sigilate, ca atare în momentul de faţă nu putem să lucrăm pe aceste sisteme. Este necesar ca în perioada următoare să se ia o decizie şi aceste sisteme să poată fi folosite”, a declarat Ionel-Sorin Bălan.

Prim-adjunctul STS a mai adăugat faptul că decizia de a da în folosinţă tabletele cu pricina aparţine Comisiei de anchetă conduse de Olguţa Vasilescu.

Articolul integral aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne