Ce crede Cioloş despre Legea lui Dragnea privind eliminarea taxelor

Premierul Dacian Cioloş a atras atenţia că sunt unele probleme cu proiectul de lege promovat pe repede înainte de social-democraţi, care urmăreşte să elimine un număr considerabil de taxe şi impozite nefiscale.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Eugen Horoiu)

În timp ce unele dintre taxele incluse în proiectul de lege promovat de PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, pot fi eliminate fără probleme, altele pot crea dificultăţi bugetare la nivelul anumitor instituţii, a opinat marţi, în faţa presei, premierul Dacian Cioloş.

"Noi am dat un punct de vedere pe acest lucru. Sunt unele taxe care, din punctul nostru de vedere, pot fi eliminate fără probleme. Sunt alte taxe care, dacă sunt eliminate şi nu se clarifică situaţia bugetară pentru anumite instituţii, riscă să creeze probleme. Deci, o să vedem ce votează Parlamentul", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Nu demult, liderul PSD Liviu Dragnea anunţa intrarea în circuitul legislativ a unui proiect de lege care urmăreşte să elimine nu mai puţin de 102 taxe şi impozite nefiscale. Iniţiativa a trecut în timp record de Senat şi aşteaptă acum votul final în Camera Deputaţilor.

Printre taxele pe care social-democraţii vor să le elimine se numără timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne