Ce conţine pachetul de legi pentru care Guvernul Orban vrea să-şi angajeze răspunderea în Parlament

Premierul Ludovic Orban la reuniunea CNT pentru Dialog Social, 26 noiembrie 2019
Premierul Ludovic Orban la reuniunea CNT pentru Dialog Social, 26 noiembrie 2019 (gov.ro)

Guvernul Orban ia în calcul angajarea răspunderii pe patru modificări care vizează legi referitoare la justiţie, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Este vorba despre abrogarea recursului compensatoriu, desfiinţarea Secţiei Speciale, modificarea prevederilor referitoare la perioada de formare de la Institutul Naţional al Magistraturii, precum şi cele referitoare la reducerea vârstei de pensionare a magistraţilor.

Potrivit surselor G4Media.ro, există şi varianta în care chiar PSD va forţa în Parlament abrogarea recursului compensatoriu.

Dacă Guvernul Orban va decide, totuşi, să-şi angajeze răspunderea pe pachetul de legi, această mutare ar putea fi contracarată printr-un atac la Curtea Constituţională sau printr-o moţiune de cenzură.

În cazul unui atac la Curtea Constituţională, care ar putea stabili un termen de judecată abia anul viitor, unele prevederi, cum este cea referitoare la reducerea vârstei de pensionare la 20 de ani de activitate, riscă să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, potrivit legii. În această situaţie, Guvernul ar intenţiona să recurgă la soluţia ordonanţei de urgenţă.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne