Ce acuze aduce DNA deputatului PDL Trăşculescu

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
11.11.2012

DNA a început duminică urmărirea penală în cazul deputatului PDL de Vrancea Alin Trăşculescu, care a fost reţinut la Focşani, după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea bani de la un om de afaceri.

Alin Trăşculescu a fost prins în flagrant în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, de către procurorii DNA, în timp ce primea aproximativ 50.000 de euro, relevă RTV.

Trăşculescu nu a atins propriu-zis banii folosiţi la flagrant, care au ajuns la un complice al său, reţinut şi el, însă a încuviinţat ca suma să ajungă la el.

Deputatul îi promisese unui om de afaceri din Focşani că îi va aranja să primească mai multe contracte cu bani de la stat.

După flagrantul organizat de DNA Bucureşti, politicianul a fost reţinut pe loc şi a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Iată ce acuzaţii sunt cuprinse în referatul DNA

"Trăşculescu Alin – Silviu, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

- trafic de influenţă,

- instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi

- instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi

Calotă Marian – Valeriu, asociat şi administrator al SC MARYNA EXCLUSIV SRL, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele:

- complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă,

- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (5 acte materiale),

- şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi

- spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (4 acte materiale).

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, inculpatul Trăşculescu Alin – Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro.

Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Trăşculescu Alin-Silviu sumele solicitate...".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor