Ce a cerut Ponta în schimbul votului pentru Guvernul Orban. PNL: O coaliţie cu Ponta ne-ar îndepărta aliaţii (surse)

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a pus două condiţii în cadrul negocierilor cu PNL pentru a vota Guvernul Orban. Prima ar fi fost cooptarea partidului său la guvernare, iar cea de-a doua - să fie cel care face propunerea de comisar european, informează G4Media.ro, citând surse politice. Acestea au mai precizat că solicitările liderului Pro România au fost refuzate de premierul desemnat Ludovic Orban.

Sursele citate afirmă că Ponta ar fi promis partidului său că intră la guvernare dacă trece moţiunea, doar că liberalii au convingerea că o coaliţie cu Victor Ponta ar avea darul să îndepărteze toţi ceilalţi aliaţi ai PNL.

„Pe de o parte, avem blocul partidelor cu care ne înţelegem natural şi alături de care am lucrat foarte bine în opoziţie – USR şi PMP. În mod similar, în ALDE sunt oameni mai apropiaţi de doctrina liberală decât de cea socialistă, iar cei de la UDMR au avut solicitări absolut rezonabile”, au mai precizat surse din conducerea PNL.

De partea sa, Victor Ponta neagă pe jumătate informaţia, şi afirmă că ar fi solicitat liberalilor doar posibilitatea de a nominaliza comisarul european. Fostul social-democrat îi acuză pe cei de la PNL că folosesc „metode pesediste”.

Articolul integral aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne