Cazul ursului rănit lăsat să agonizeze. Prefectul de Harghita, demis

Ursul brun
Ursul brun (Wikipedia)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunţă că a demarat procedura de demitere din funcţie a prefectului de Harghita după ce un urs lovit de o maşină a fost lăsat să agonizeze ore în şir pe şosea în judeţul respectiv, fără să se ia măsurile necesare.

"Având în vedere modul în care autorităţile judeţene au gestionat situaţia ursului lovit seara trecută de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata, astăzi a fost luată prima măsură administrativă dispusă de către ministrul Ion Marcel Vela.

Astfel, a fost începută procedura de demitere din funcţie a prefectului judeţului Harghita pentru că, în calitatea sa de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu a luat măsurile corespunzătoare pentru a gestiona eficient şi operativ această problemă, deşi a fost înştiinţat în timp util de către ISU Harghita despre eveniment şi suferinţele animalului rănit.

De asemenea, vor fi efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt şi alte persoane, manageri din structurile MAI de la nivel central, care nu au stabilit procedurile şi responsabilităţile clare de intervenţie, conform prevederilor legale.", transmite MAI în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Reamitim că ursul lovit de maşină a fost lăsat să agonizeze aproape o zi în drum, în Harghita, fiind împuşcat finalmente de vânători. Anterior, jandarmii care păzeau ursul să nu atace pe nimeni, deşi potrivit Digi24, constataseră că acesta avea labele fracturate chemaseră un veterinar dar acesta nu avea tranchilizant pentru a ajuta animalul să nu mai sufere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne