Cazul Caracal: DIICOT cere sprijinul FBI în stabilirea ADN-ului Luizei Melencu

Luiza Melencu
Luiza Melencu (Internet)

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat, miercuri, că va solicita autorităţilor judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroului Federal de Investigaţii (F.B.I.), asistenţă în cazul Luizei Melencu, tânăra dată dispărută în luna aprilie a acestui an, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele „monstrului” din Caracal, Gheorghe Dincă.

Concret, DIICOT solicită FBI efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial şi cromozomial) al Luizei Melencu, întrucât analiza genetică de tip mitocondrial nu poate fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuându-se doar analiză genetică de tip cromozomial.

„În acest sens, au fost puse la dispoziţia Biroului Federal de Investigaţii, fragmentele osoase ce urmează a fi supuse analizei”, precizează comunicatul DIICOT.

De asemenea, DIICOT a solicitat asistenţa specialiştilor din cadrul F.B.I. şi în vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al lui DINCĂ GHEORGHE.

„Precizăm faptul că, în cauză nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetăţean american în activităţile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a F.B.I. în materia analizelor şi expertizelor în cauze de acest gen”, se mai arată în comunicatul DIICOT.