Cazul bărbatului mort după ce a fost gazat. Şeful Jandarmeriei locale, acuzat că ar fi încercat să măsluiască probe [video]

Jandarm.
Jandarm. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Şeful Jandarmeriei Vatra Dornei, Bogdan Cruceanu, s-a ales cu o plângere penală după moartea unui bărbat în vârstă de 55 de ani, căruia o jandarmeriţă i-a pulverizat gaz lacrimogen direct în faţă de la o distanţă mică. Acuzaţia: ar fi încercat să măsluiască probele din dosarul cu pricina, informează Hotnews.ro.

Este vorba în speţă de incidentul petrecut la 19 iulie, într-un parc din Vatra Dornei. Un tată ar fi venit la un echipaj de jandarmi să reclame că un bărbat i-ar fi atins fiica în vârstă de 12 ani, în mod indecent. Bărbatul acuzat a fost imobilizat de către jandarmi şi, în timp ce încercau să îi pună cătuşele la mâini, o jandarmeriţă s-a apropiat de acesta şi i-a pulverizat cu spray în faţă, de la o distanţă foarte mică. A avut câteva zvâcniri, după care a rămas inert.

Ulterior, bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în stop cardio-respirator, resuscitat, iar a doua zi a fost operat, dar a decedat din cauza insuficienţei cardio-respiratorii acute, ca urmare a unui infarct enteromezenteric total, potrivit stirisuceava.net.

Jandarmeriţa Ana Maria Florescu a fost pusă ulterior sub acuzaţie de către Parchetul Militar Bacău pentru purtare abuzivă şi abuz în serviciu. Actualmente este plasată sub control judiciar.

Se pare că jandarmeriţa nu a folosit sprayul din dotare în cadrul intervenţiei din parc, ci unul pe care îl achiziţionase pe cont propriu pentru a se apăra de câinii vagabonzi. Prin urmare, lucrurile s-au complicat şi mai mult ducând la un al doilea dosar penal, deschis împotriva şefului Detaşamentului de Jandarmi Vatra Dornei, care i-a ordonat jandarmeriţei ca la sosirea organelor de anchetă, să predea ca probă unul din sprayurile din dotare şi nicidecum pe cel pe care l-a folosit împotriva victimei, Ioan Csapai.

"I-a ordonat să ascundă proba cea mai importantă, adică spray-ul. Adică să predea organelor de anchetă un alt spray decât cel folosit la intervenţie, un spray din dotarea Jandarmeriei. (...) Mai exact, comandantul Detaşamentului Vatra Dornei, după ce patrula de jandarmi s-a întors în subunitatea din Vatra Dornei şi i-a raportat faptul că femeia jandarm a folosit alt spray decât cel din dotare, acesta a chemat-o în biroul său personal şi i-a ordonat doamnei să predea anchetatorilor, când vor veni cei de la Poliţie sau de la Parchetul Militar, un spray din dotarea Jandarmeriei, nu cel folosit la intervenţie”, a declarat pentru Mediafax avocatul Ioan Marocico.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne