Câteva din avantajele tratamentelor homeopatice

Efectele homeopatiei au fost cunoscute de peste 200 de ani.
Efectele homeopatiei au fost cunoscute de peste 200 de ani. (freedigitalphotos.net)

Doriţi o întrebare curioasă? Ce ar putea avea în comun Charles Darwin, Maica Tereza, Mahatma Gandhi şi John Davidson Rockefeller? Răspunsul este: toţi aceşti oameni celebri, care au obţinut succese remarcabile în diverse domenii, au folosit homeopatia ca soluţie la problemele lor de sănătate. Poate fi oare o simplă coincidenţă?

Trecând peste faptul că medicina alopată (tratamente medicale bazate pe mijloace contrare naturii bolii) a obţinut rezultate excelente pentru diferite cazuri de urgenţă, bolile cronice - nu sunt punctul ei forte. În general, maladiile cronice nu pot fi vindecate prin metodele convenţionale folosite de medicina modernă, altfel nu ar avea asemenea denumire.

În homeopatie lucrurile stau diferit. Homeopaţii susţin că metodele lor terapeutice acţionează la niveluri mai profunde ale organismului uman. Doar eliminarea completă a bolii din corp poate permite soluţionarea radicală a problemei de sănătate. Acesta este motivul pentru care homeopatia poate face faţă unor situaţii de nedepăşit pentru medicina obişnuită.

De exemplu, în cazul oricărei afecţiuni, fie că este vorba de guşa tiroidiană, chisturi ale glandei tiroide sau alte probleme endocrine, factorul cheie pentru o recuperare completă şi definitivă, este doar o regenerare totală a corpului. Aceasta presupune vindecarea propriu-zisă a pacientului şi nu eliminarea simptomelor.

Exact această abordare i-a permis homeopatiei să existe timp de peste 200 de ani. În ciuda faptului că homeopatia nu poate fi explicată în termenii ştiinţei pozitiviste actuale, rezultatele activităţii şi eficienţa homeopatiei îi încurajează pe oameni să recurgă tot mai insistent la procedeele sale terapeutice.

În ceea ce priveşte numeroasele critici aduse homeopatiei – în cea mai mare parte, este vorba despre avertizările unor sceptici privind faptul că homeopatia nu este prea ştiinţifică – este de menţionat, că la ora actuală, există peste 150 de studii clinice, care pun în valoare eficienţa de necontestat a remediilor homeopatice. Majoritatea acestor studii au stabilit efecte net superioare ale homeopatiei în tratarea bolilor, în raport cu medicamentele convenţionale sau placebo.

Mulţi asociază efectul homeopatiei cu placebo. Dar atunci, cum pot fi explicate numeroasele cercetări ale acţiunii medicamentelor homeopatice asupra culturilor de celule vegetale şi animale sau experimentele în domeniul fizicii şi chimiei? Savanţii au descoperit rezultate impresionante şi notabile din punct de vedere statistic.

Desigur, nu vom vorbi aici despre probarea ştiinţifică a homeopatiei. Este important doar să menţionăm că, potrivit principiilor homeopatiei, fiecare om, în baza propriei identităţi, are diferite cauze pentru unele şi aceleaşi boli. Iată motivul, pentru care în cazul unor simptome similare, tratamentul homeopat poate varia.

Totuşi, pentru a beneficia din plin de efectele homeopatiei, este foarte important să ne adresăm doar în centre calificate şi să obţinem consultaţia specialiştilor cu experienţă în acest domeniu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură