Cât costa funcţionarea TVR Cultural şi de ce a fost necesară desfiinţarea postului

Televiziunea Română. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
06.10.2012

Decizia de desfiinţare a postului TVR Cultural a fost luată de conducerea TVR având în vedere costurile mari de funcţionare şi situaţia financiară dezastruoasă în care se afla televiziunea română. Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat că TVR Cultural avea costuri de 650.000 de euro pe lună.

"Când în casa în care trăieşti nu mai intră bani, va trebui să faci de aşa manieră încât să închizi o cameră sau alta şi să te mulţumeşti cu ceea ce se mai poate", a afirmat Săftoiu la Antena3.

TVR Cultural a fost închis pe 15 septembrie şi acelaşi lucru ar fi trebui să se întâmple şi în cazul TVR3, însă Consiliul de Administraţie al TVR a decis altfel, deşi costurile erau asemănătoare. "Eu am avut o ofertă maximală - TVR 3, TVR Info şi TVR Cultural să fie suspendate până la vremuri mai bune. Nu s-a putut cu TVR 3. Am acceptat lucrul acesta, ca să nu cadă complet planul de redresare. Am cerut însă costuri zero pentru acest post", a spus Săftoiu.

El a mai precizat că TVR Cultural avea costuri de producţie relativ mari pentru că transmitea în direct festivaluri muzicale, teatrale etc., iar audienţa era destul de scăzută.

Televiziunea Română se află în prezent într-un program de restructurare pentru reducerea costurilor şi eficientizarea activităţii. Consiliul de Administraţie a aprobat desfiinţarea a 872 de posturi, TVR urmând să aibă la final 2.395 de angajaţi.

TVR are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la şapte ani şi jumătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor