Casa Albă susţine că ordinul privind imigraţia nu mai afectează deţinătorii de cărţi verzi

Casa Albă a declarat că a actualizat ordinul executiv al preşedintelui Donald Trump privind imigraţia, clarificând că rezidenţii permanenţi legali, sau deţinătorii de cărţi verzi, nu necesită o derogare pentru a intra în SUA.
Sean Spicer, purtător de cuvânt al preşedintelui american Donald Trump.
Sean Spicer, purtător de cuvânt al preşedintelui american Donald Trump. (Getty Images)

“Ei nu mai au nevoie de o derogare ... dacă sunt rezidenţi permanenţi legali”, a declarat miercuri Sean Spicer, purtător de cuvânt al preşedintelui Trump.

Restricţia asupra deţinătorilor de cărţi verzi a fost unul dintre cele mai confuze aspecte ale ordinului executiv semnat de Trump în 27 ianuarie şi care interzice temporar accesul în SUA în cazul refugiaţilor şi vizitatorilor din şapte ţări predominant musulmane.

Iniţial, oficialii administraţiei au declarat că deţinătorii de cărţi verzi din acele ţări nu pot intra în SUA pe baza ordinului, deşi puteau să depună cerere pentru o derogare şi să fie reevaluaţi.

După o serie de critici şi provocări legale privind reţinerea rezidenţilor legali, Departamentul Securităţii Interne a susţinut că deţinătorilor de cărţi verzi li se va permite să se îmbarce în avioanele cu destinaţia SUA şi vor fi verificaţi la sosire, cu şanse mari de intrare în ţară.

În 31 ianuarie, peste 1.000 de deţinători de cărţi verzi a putut pătrunde în SUA pe baza unei derogări speciale, dar Spicer a declarat că, “de dragul eficienţei”, deţinătorii de cărţi verzi nu mai au nevoie de această derogare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe