Care a fost motivarea comisiei pentru avizul pozitiv dat în cazul Năstase

Adrian Năstase la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)
Adrian Năstase la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
13.01.2013

Comisia Penitenciarului Jilava a apreciat comportamentul din închisoare al deţinutului Adrian Năstase atunci când a decis să-i dea aviz pozitiv la cererea de eliberare condiţionată. Aşa se arată în motivarea deciziei luate pe 4 ianuarie, după ce s-a constatat că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat.

"Condamnatul a avut un comportament foarte bun, a participat în mod constant la activităţi de educaţie şi asistenţă psihologică, implicându-se în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate", se arată în motivare, informează gândul.info.

Năstase a mai fost apreciat pentru că a redactat o lucrare ştiinţifică şi a scris alte două cărţi.

"Ca urmare a redactării lucrării ştiinţifice şi a implicării în activităţile de educaţie, a obţinut un număr total de 342 de credite şi a fost recompensat de trei ori. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei", se arată în documentul menţionat.

De la începerea executării pedepsei, pe 26 iunie 2012, Năstase a participat la nouă dezbateri şi la o conferinţă, precum şi la cinci sesiuni de "educaţie pe platforma de eLearning".

Fostul premier a participat şi la un program de educaţie pentru viaţă de familie şi la un program "de valorificare a aptitudinilor".

Când ar putea fi eliberat

După ce a fost examinat psihologic, s-a ajuns la concluzia că Năstase nu are nevoie de consilier.

"Personalitate structurată, cu nivel înalt de coeziune. Adaptare matură, obiectivă, bazată pe un sistem de valori social morale generale. Este orientat spre certitudinea pe care o oferă ordinea deja stabilită. Valorifică trecutul", se arată în evaluarea specialiştilor de la Jilava.

Adrian Năstase ar putea fi eliberat în cursul lunii februarie după ce magistraţii vor lua o decizie în privinţa cererii sale de eliberare condiţionată, care a fost deja avizată pozitiv de Comisia Penitenciarului Jilava. Răspunsul l-ar putea afla pe 12 februarie, când este programat procesul.

Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în procesul "Trofeul calităţii" pentru fapte de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor