Candidatul propus la şefia DNA, revocat anterior din funcţie de Morar

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sediul central. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
01.11.2012

Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru a anunţat că îl propune pe Ioan Irimie pentru postul de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în locul lui Daniel Morar, nimeni altul decât cel care l-a demis în 2005 pe Irimie de la conducerea Serviciului Teritorial Cluj al DNA. Motivul invocat atunci a fost managementul defectuos.

Candidatul a ajuns apoi prim-procuror al Parchetului Tribunalului Sibiu, iar în prezent este procuror DNA la Cluj, informează Realitatea Tv.

Irimie a propus, în planul său de management al DNA, măsuri de îmbunătăţire a gestionării cazurilor şi accelerarea luptei anticorupţie în domenii precum asistenţa medicală, administraţia locală, administraţia fiscală şi achiziţiile publice.

În proiectul său se arată că "exercitarea stilului de management are o influenţă hotărâtoare asupra climatului de muncă şi comportamentului membrilor instituţiei conduse. Chiar dacă recomand un stil de management participativ, care duce la înregistrarea de relaţii bune între membrii colectivului, cât şi între aceştia şi manager, existând dorinţa de a realiza obiectivele şi relevând o puternică unitate a grupului, se poate adopta şi un stil autoritar – în anumite situaţii, faţă de anumiţi subordonaţi, de regulă în gestionarea stărilor de criză".

Candidatul a mai arătat că este nevoie de o planificare strategică a activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "pentru a se identifica cele mai potrivite direcţii de acţiuni în vederea realizării cu celeritate şi profesionalism a urmăririi penale în cazurile de mare şi medie corupţie şi obţinerea unor rezultate concrete în lupta împotriva corupţiei".

Candidatura sa urmează să fie avizată de Consiliul Superior al Magistraturii şi apoi va fi validată de preşedintele Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor