Candidatul moldovean la Premiul Nobel pentru Pace 2019 va participa la „Ziua Pământului”, organizată în România

Ion Lazarenco
Ion Lazarenco (gov.md)

Candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace 2019, Ion Lazarenco, va participa, în perioada 15 - 21 aprilie, la Simpozionul Naţional „Ziua Pământului”, care va avea loc în România. Este prima acţiune de promovare a imaginii R. Moldova şi a mesajului de pace susţinut de Ion Lazarenco la iniţiativa şi susţinerea financiară a guvernului de la Chişinău.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind şi prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare şapte strâmtori. Deşi este stabilit în Irlanda, sportivul înoată în calitate de cetăţean al R. Moldova şi atrage atenţia comunităţii asupra conflictului transnistrean.

Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, pe o distanţă de 240 km, parcursă în 8 zile. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace şi prietenie este proiectul „Nistrul uneşte Moldova”. În anul 2018, Ion Lazarenco a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociaţia Mondială de Înot în Aer Liber.

Laureaţii Premiului Nobel pentru Pace vor fi anunţaţi în decembrie 2019.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe