Cancelarul austriac cere consolidarea frontierei externe a blocului european

Cancelarul austriac Sebastian Kurz
Cancelarul austriac Sebastian Kurz (Getty Images)

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a afirmat că guvernul său de dreapta se va concentra pe probleme legate de imigraţie în timpul preşedinţiei de şase luni a Uniunii Europene, pe care Austria o va prelua la începutul lunii iulie.

Luând cuvântul după o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, cancelarul austriac a afirmat că una dintre priorităţile sale este întărirea graniţelor UE, precizează Euronews.

“Avem controale de frontieră pentru că nu am fost capabili să administrăm în mod corespunzător imigraţia, am eşuat să prevenim imigraţia ilegală şi nu ne-am protejat graniţele externe”, a afirmat Kurz.

“Acum, în timpul preşedinţiei noastre, vom face tot ce putem pentru a întări Frontex (agenţia UE pentru protejarea frontierei blocului) şi pentru a oferi protecţie graniţelor externe. Oamenii doresc o Uniune Europeană care protejează, care furnizează securitate şi oferă ordine şi stabilitate”, a adăugat cancelarul austriac.

Imigraţia a devenit o problemă sensibilă pentru guvernele populiste din Europa în ultimii ani. Noul cabinet al Italiei a cerut de asemenea controale mai stricte la frontieră, iar ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a declarat recent unei mulţimi de susţinători în localitatea Pozzallo că guvernul său va folosi “bunul simţ” pentru a opri Italia şi Sicilia să devină “tabăra de refugiaţi a Europei”.