Campanie electorală marca PSD: Poze din alte ţări pentru a preamări "realizările" guvernului

Liviu Dragnea la CEx-ul PSD
Liviu Dragnea la CEx-ul PSD (Epoch Times România)

Intrat în campanie electorală pentru parlamentare, PSD încearcă să-i convingă pe români că în cei trei ani de când a venit la guvernare a făcut lucruri minunate pentru ei. Interesant însă este că social-democraţii îşi laudă realizările folosind fotografii din alte ţări. Contactat de Digi24.ro, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că acest lucru s-ar fi întâmplat printr-un „mega-absurd”.

"Din dorinţa de a avea o campanie mai agresivă pe internet, social-democraţii au realizat o aplicaţie care va fi folosită de orice membru pentru a avea pe telefonul propriu realizările partidului. Anunţul a venit la numai câteva zile după ce Facebook a eliminat 30 de pagini, grupuri şi conturi din România, parte a unei reţele coordonate care induceau oamenii în eroare prin clonarea de pagini care imitau surse reale de ştiri, dar postau conţinut pro PSD.

De altfel, în întâlnirile sale cu organizaţiile judeţene, Liviu Dragnea le transmitea să ţintească pe Facebook publicul de la oraş.

În acest sens, este nevoie şi de imagini cu realizările partidului aflat la putere. Aşa se face că social-democraţii folosesc fotografii stock, pe diverse pagini de Facebook, cumpărate de pe site-uri specializate", scrie sursa citată.

Un astfel de exemplu este gara din Târgu Mureş.

„Un proiect finalizat la începutul anului 2017, realizat cu peste 10 milioane de Euro din bani europeni. Gara CFR din Tîrgu Mureş se aliniază acum la standardele vestului Europei”, anunţă social-democraţii pe site-ul guvernarepsd.ro.

Însă acel tip de tren din fotografie nu circulă în România, ci în Ucraina. Iar gara Târgu Mureş este de fapt gara din Kiev.

Gara din Târgu Mureş
Gara din Târgu Mureş (Digi)

Gara din Kiev, prezentată drept cea din Târgu Mureş
Gara din Kiev, prezentată drept cea din Târgu Mureş (PSD)

Un alt exemplu notabil este postarea în care PSD se laudă cu dublarea salariilor medicilor. Astfel, pagina de Facebook PSD salvează România foloseşte o fotografie dintr-un spital din Africa de Sud, în care sunt surprinse şi condiţiile foarte bune.

(PSD)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne