Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă a PDL pe tema CFR Marfă

Parlament, şedinţă şi vot electronic la Camera Deputaţilor (Epoch Times România)
Epoch Times România
29.10.2013

Plenul Camerei Deputaţilor a respins marţi, cu majoritate de voturi, moţiunea simplă a PDL, pe tema privatizării CFR Marfă. 224 de deputaţi au votat împotrivă, 50 pentru şi 19 s-au abţinut.

Moţiunea “CFR Marfă – Cronica altei privatizări eşuate” a fost iniţiată de 72 de deputaţi ai PDL şi PP-DD şi susţinută, marţi, la vot, de numai 50.

Democrat-liberalii au susţinut în textul moţiunii simple pe tema privatizării CFR Marfă că acest proces avea nevoie de “o minune a Sfintei Parascheva” pentru a evita eşecul. Ei au solicitat, prin acest demers, declanşarea unei anchete a Corpului de Control al premierului, al cărei rezultat să fie transmis Parlamentului şi DNA pentru identificarea persoanelor ce trebuie sancţionate pentru acest “eşec de proporţii”. De asemenea, au cerut demisia de onoare a ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu.

Ei consideră că însăşi atitudinea premierul Victor Ponta vizavi de procesul de privatizare a demonstrat că Guvernul avea “serioase temeri” privind corectitudinea vânzării pachetului majoritar al companiei.

Democrat-liberalii au acuzat-o pe Ramona Mănescu că a încercat să paseze responsabilitatea, iar “ţapul ispăşitor” în această poveste a fost găsit secretarul de stat din Ministrul Transporturilor, Cristian Ghibu. PDL este de părere că Victor Ponta ar trebui să îşi asume răspunderea pentru “eşecul” privatizării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor