Camelia Bogdan, proces de 100 MILIOANE DE EURO contra postului Antena 3. Fiscul îl invocă pe Dumnezeu pentru încasarea banilor

Camelia Bogdan
Camelia Bogdan (Epoch Times România)
Loredana Diacu
21.10.2020

Camelia Bogdan - fosta judecătoare care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare şi care a obţinut câştig de cauză la CEDO pentru excluderea sa din magistratură - a declarat, într-un interviu acordat Epoch Times România, că a deschis la Cluj un proces în care a cerut 100 de milioane de euro pentru “linşajul mediatic” la care a fost supusă de trustul media al lui Voiculescu pentru ca acesta să scape de închisoare. Camelia Bogdan a mai explicat faptul că aceşti bani n-ar urma să fie pentru ea ci să meargă la stat şi a cerut ANAF-ului să se implice. Culmea ironiei, ANAF a refuzat, motivul invocat fiind halucinant: recuperarea se face de la... Dumnezeu.

Întrebată în privinţa daunelor solicitate, Camelia Bogdan a declarat că a cerut suma de 100 de milioane de euro şi că aceşti bani trebuie să fie “aduşi” sau să se găsească un mecanism prin care să fie “aduşi direct la bugetul de stat”.

Totodată, fostul magistrat a precizat că, iniţial, a cerut ca banii pe care i-ar fi putut obţine să fie donaţi direct la ANAF, doar că instituţia i-a transmis că nu are niciun interes în executare din cauză că executarea “se face de la Dumnezeu”.

“De altfel, i-au şi donat domnului Dan Voiculescu nişte bunuri înapoi, confiscate la bugetul de stat. Şi atunci am cerut daune morale pentru mine. Într-un stat în care există o democraţie şi un stat de drept, sunt foarte des uzitate aceste acţiuni colective, acţiuni în interesul statului. Sunt întemeiate şi îşi au structura în articolul 35 din Convenţia ONU împotriva Corupţiei. Se cer daune pentru consecinţele corupţiei, pentru afectarea statelor de drept. Există şi alte sancţiuni financiare şi încălcarea drepturilor omului îl fac acum eligibil pe domnul Dan Voiculescu. Era eligibil şi în continuare deoarece este un cleptocrat notoriu, cunoscut la nivel internaţional, pentru aplicarea unor sancţiuni de tipul celor prevăzute în Global Magnitsky Act. Acestea permit sechestrarea bunurilor celor care săvârşesc infracţiuni şi afectează statul de drept într-o ţară”, a mai susţinut Camelia Bogdan.

Referitor la "linşajul mediatic" pentru care s-a adresat instanţei, fosta judecătoare a susţinut că, în cadrul campaniei de denigrare lansate împotriva sa, a fost etichetată de către “invitaţii de la Antena 3” drept criminal sau judecător criminal, adăugând că “epitetele sunt de o monstruozitate care te uimeşte”.

“Este cel mai mare linşaj mediatic la care a fost supus un magistrat în România şi este un linşaj care continuă de ani de zile. Prin campania de decredibilizare şi prin aceste excluderi din magistratură s-a urmărit ca domnul Voiculescu să îşi recupereze banii şi să obţină un instrument pe care să îl folosească la revizuirea deciziei de condamnare, cum s-a exprimat de altfel şi profesorul Gheorghiţă Mateuţ în momentul în care am fost exclusă prima dată din magistratură. Este ceea ce s-a încercat”, a continuat fostul magistrat.

Reamintim că CEDO a decis, marţi, că în procedura de excludere din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu, acesteia i-au fost încălcate mai multe drepturi. În acelaşi timp, instanţa europeană a decis că statul român trebuie să îi plătească fostei judecătoare suma de 8.000 de euro, despăgubiri pentru acest abuz, deşi aceasta ceruse daune de 100.000 de euro.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video cu interviul integral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor