Camel, Marlboro şi marile companii de tutun la asaltul ţigărilor electronice


Piaţa ţigărilor electronice este în creştere.
Piaţa ţigărilor electronice este în creştere. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Getty Images)

Unele branduri au aterizat deja pe piaţă, alţii vor veni de la sfârşitul anului 2013. Noua afacere a generat 300 de milioane de dolari în Statele Unite ale Americii şi poate ajunge la un miliard de dolari în următorii câţiva ani.
În timp ce Franţa a interzis ţigările electronice în locuri publice, în SUA marile companii de tutun s-au aruncat cu capul înainte în afacere, relatează vineri publicaţia La Stampa.

Reynolds American, producător ale mărcilor Camel şi Pall Mall, a lansat o nouă versiune electronică a produselor sale, într-un moment epocal de schimbare pentru industria tutunului. Dan Delen, CEO al brandului - al doilea ca mărime din America - a declarat că în spatele ţigărilor noi există "oportunităţi fantastice de a face afaceri".

Dar Reynolds nu este singura companie care intră în noi afaceri care au generat la Goldman Sachs, în anul 2012, 300 milioane de dolari în Statele Unite şi care vor ajunge cu uşurinţă un miliard de dolari în următorii ani. Chiar Altria, producătorul Marlboro şi prima companie de tutun din Statele Unite, a anunţat că este gata să lanseze versiunea sa electronică la sfârşitul anului 2013. Şi marca Lorillard a fost prima care a intrat în sector, după ce a cumpărat Blu Ecigs pe 135 milioane dolari în 2012.

Piaţa ţigărilor electronice este în creştere, deşi reprezintă numai o mică parte din cele 90 de miliarde generate anual de industria tutunului care în America continuă să piardă consumatori, la o rată de 3% pe an. Interdicţii, creşterea costurilor, taxe şi campaniile de sănătate, au dus la pierderi imense. Ţigările electronice, pentru giganţii de tutun au devenit un nou teren de investiţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie