Călugăr benedictin şi profesor de muzică: Shen Yun ‘Mi-aţi câştigat inima şi cel mai profund respect’

Preotul Theo Flury vorbeste despre experienta sa dupa vizionarea spectacolului Shen Yun in Zurich.
Preotul Theo Flury vorbeste despre experienta sa dupa vizionarea spectacolului Shen Yun in Zurich. (Courtesy of NTD Television)
Epoch Times România
28.03.2012
Cred ca in aceasta perioada suntem in mare nevoie de astfel de oameni care sustin spiritualitatea ca o alternativa la modul de viata de astazi. Prin aceasta, nu ma refer numai la China, dar la intreaga emisfera vestica.

ZURICH – Publicul spectacolului Shen Yun Performing Arts - ce a avut loc pe scena teatrului Kongresshaus în Zurich, duminică, 25 martie – a avut placerea să ilustreze cultura tradiţională chineză, veche de 5.000 de ani, de la miturile Creaţiei până la poveşti moderne despre curaj împotriva adversităţii.

Pe pagina de internet a companiei newyorkeze Shen Yun Performing Arts putem citi: “După mai mult de 60 de ani de regim comunist în China şi în special după Revoluţia Culturală, cultura tradiţională chineză a fost toata complet distrusă. Cu toate acestea, esenţa profund spirituală a culturii antice, cu valorile sale de benevolenţă, onoare, decenţă, înţelepciune şi sinceritate, cât şi veneraţie pentru zei şi ceruri, nu pot fi distruse”.

Preotul Theo Flury, un călugăr benedictin de la mănăstirea Einsiedeln din Elveţia, profesor la Institutul Pontifical pentru Muzica Sacră din Roma, compozitor şi organist, a vizionat spectacolul de duminică.

Preotul Flury a spus: “Este cel mai şocant lucru ca cineva să încerce să distrugă rădăcinile şi istoria unui popor. Este ca şi cum ai tăia o plantă şi a-i opri-o să înflorească.”

“Aşadar, sunt foarte recunoscător acestui grup de artişti şi susţinători ai culturii chineze. Acest efort mă întăreşte pe calea mea către rădăcinile mele”.

“Spectacolul reprezintă conştientizarea profundă a sprijinului divin în vremuri de nevoie”.

Părintele Flury a fost bucuros să afle despre o cultură în care tradiţia spirituală este încă în viaţă. “Acest lucru este rar în aceste timpuri moderne şi găsind aşa ceva mă face să răsuflu uşurat”, a spus el.

Continuând, el a spus: “Astăzi, noi suntem fie spiritiuali, ce înseamnă că suntem complet spiritual mental, sau urmăm calea intelectualismului, care este părtinitoare faţă de lucrurile care nu se bazează pe materialism şi hedonism”.

“Pe de altă parte, un spectacol ca cel al companiei Shen Yun prezintă frumuseţea spiritului, valori intrinseci şi aspiraţiile către calităţi personale.”

“Cultura chineză sustine de asemeni că oamenii şi natura trebuie să trăiască în armonie” şi că “oamenii trebuie să respecte divinitatea pentru a-şi accepta propria soartă.”

“Pentru mine este de mare importanţă faptul că aceste valori sunt de fapt aduse publicului, nu prin discursul intelectual, dar în conducerea de exemplu prin frumuseţe, bunăvoinţă şi toleranţă”.

“Cred că în această perioadă suntem în mare nevoie de astfel de oameni care sustin spiritualitatea ca o alternativă la modul de viaţă de astăzi. Prin aceasta, nu mă refer numai la China, dar la întreaga emisferă vestică.”

La plecare el a spus artiştilor Shen Yun, “Mi-aţi câştigat inima şi cel mai profund respect pentru ceea ce faceţi. Va spun acest lucru în calitate de călugăr creştin. Va doresc toate cele bune. Va mulţumesc”.

Reportaj realizat de Meilin Kleemann şi Qin Huang.

Compania newyorkeză Shen Yun Performing Arts este compusă din trei trupe care se află în turneu în jurul lumii. Shen Yun Performing Arts Internaţional Company va prezenta spectacole în Frankfurt, Germania în zilele de 30-31 martie.

Pentru mai multe informaţii, va rog vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor