Cântăreaţă premiată: Shen Yun „atât de pur”, „atât de vindecător”, „atât de paşnic”

Distinsa cantareata de camera, Karan Armstrong impreuna cu mama sa in varsta de 97 de ani, Pearl Armstrong la spectacolul Shen Yun
Distinsa cantareata de camera, Karan Armstrong impreuna cu mama sa in varsta de 97 de ani, Pearl Armstrong la spectacolul Shen Yun (The Epoch Times)
Epoch Times România
23.03.2012

BERLIN, Germania ­– Kammersangerin doamna Karan Armstrong împreună cu mama sa în vârstă de 97 de ani, doamna Pearl Armstrong, fostă violonistă, au vizionat spectacolul Shen Yun Performing Arts în seara premierei ce a avut loc pe scena teatrului Internaţional Congress Centre din Berlin, vineri 16 martie 2012.

Kammersangerin este un titlu de onoare german ce desemnează o distinsă cântăreaţă de cameră, care, în trecut era acordat unei cântăreţe de excepţie de către regi sau reprezentanţii lor şi astăzi de către reprezentanţii statului.

Doamna Armstrong a fost premiată cu Crucea Federală de Merit şi i-a fost acordat titlul de Kammersangerin de către reprezentanţii statului german Baden Wuerttemberg şi Berlin.

Cele două doamne s-au bucurat de spectacolul Shen Yun ce a adus cultura tradiţională chineză la Berlin.

“Spectacolul a fost absolut minunat. Dansatorii au fost superbi... Cât de bine sunt pregătiţi... Este foarte frumos; estetic, dansurile bine gândite şi cred că este extrem de fascinant,” a spus doamna Armstrong.

Cântăreaţă fiind, doamna Armstrong şi-a exprimat deosebita apreciere pentru talentul muzicienilor... "Orchestra este minunată, foarte vie... Combinaţia cu instrumentele chineze a fost într-adevăr briliantă. Minunat. Bine echlibrata."

Shen Yun Performing Arts este o companie cu sediul la New York care îşi doreşte să reînvie 5000 de ani de cultură chineză. Mulţi dintre artiştii principali sunt chinezi din China continentală care au părăsit statul comunist pentru a putea explora cultura tradiţională şi a o exprima liber. Mituri antice şi poveşti etnice sunt prezentate alături de scene contemporane.

Doamna Armstrong este americancă şi a primit educaţie muzicală în Statele Unite. Ea a spus că a fost foarte impresionată de tinerii dansatori care nu şi-au văzut niciodată pământul strămoşilor lor.

“Cred că este o ruşine ca cineva să nu fie mândru de proprii concetăţeni. Aceşti tineri dansatori din China nu pot merge acasă, iar ţara lor nu le poate oferi ceva bun şi nu este mândră de ei. Putem doar spera ca acest lucru se va întâmpla în viitor.”

Ea a fost mişcată în mod special de scenele care descriu situaţia disperată a practicanţilor Falun Gong din China, oameni ce trăiesc după principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă şi care sunt persecutaţi pentru credinţă lor.

“Scena cu tinerii care voiau să spună ceea ce cred, şi apoi au fost atacaţi brutal - aceea m-a mişcat pe mine.”

Doamna Armstrong a călătorit în Hong Kong şi a spus că a avut mulţi prieteni chinezi, dar a fost îngrijorată de constrângerile asupra poporului chinez.

“Sper ca acest zid va fi distrus într-o zi şi aceşti copii pot merge acasă, iar ţara lor le poate spune cu adevărat mulţumesc pentru că oferă un aşa sentiment pozitiv întregii lumi.”

Conversaţia s-a îndreptat spre fundalurile artistice care înfăţişează scene din peisajele chineze. Doamna Armstrong a fost impresionată: “Mi-a plăcut, a fost cu adevărat realizat fabulos!”

Ea a încheiat conversaţia spunând: “Am fost impresionată de dans şi de frumuseţea spectacolului. Nu numai farmecul, dar este atât de pur, si este atât de vindecător, pentru că este atât de liniştitor. Iţi aduce un calm în suflet... este cu adevărat atât de frumos realizat. Sunt foarte foarte bine antrenaţi.”

Reportaj realizat de televiziunea New Tang Dynasty, Sonja Ozimek şi Bernd Schneeweiss.

Compania newyorkeză Shen Yun Performing Arts este compusă din trei companii care prezintă spectacole în toata lumea. Compania Internaţională Shen Yun Performing Arts va ţine spectacole în Zurich, Elveţia în zilele de 23-25 martie.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor