Călătorii de succes: Numere de urgenţă necesare în vacanţă

Numerele de urgenţă memorate reprezintă garanţia unei călătorii de succes. 911 şi 112 sunt cele mai frecvente în numeroase ţări.
Vehicul special amenajat pentru activităţi de salvare
Vehicul special amenajat pentru activităţi de salvare (pixabay.com)

Înainte de a pleca în călătorie în străinătate sunt necesare anumite informaţii de bază, pentru ca aceasta să fie un succes: muzee, atracţii turistice, restaurante, deplasări, monedă, preţuri etc. Dar adesea se uită un detaliu important. Numărul de urgenţă al destinaţiei respective prin care se solicită rapid ajutor în cazul în care ne aflăm în dificultate sau în pericol. Nimeni nu se aşteaptă să se afle într-o situaţie dificilă, dar prudenţa este importantă, mai ales într-o ţară pe care nu o cunoaştem.

Numărul de urgenţă este garanţia unei călătorii bine planificate. În majoritatea ţărilor din lume acestea sunt 911 sau 112. Ambele numere sunt scurte şi uşor de reţinut. Iar dacă memoria nu ajută, trebuie doar adăugate la contactele de pe telefonul mobil.

Numărul 112 este numărul de urgenţă ce poate fi apelat gratuit de pe orice linie fixă ​​sau telefon mobil din Uniunea Europeană, care ne pune în contact direct cu serviciile de urgenţă: poliţie, ambulanţă sau pompieri.

Multe ţări din Europa din afara UE, inclusiv Rusia şi Elveţia, au adoptat de asemenea numărul standard 112. Regatul Unit utilizează atât 999 cât şi 112.

În Africa de Sud, India şi Republica Coreea se foloseşte de asemenea 112.

Statele Unite ale Americii, Canada şi Mexic folosesc 911, la fel ca toate teritoriile americane (Porto Rico, Şamoa Americană, Insulele Virgine din SUA), fiind de asemenea utilizat în mare parte din Caraibe, inclusiv în Antigua şi Barbuda, Aruba, Bahamas, Bermuda, Bonaire, Belize, Insulele Cayman, Republica Dominicană, Grenada, Montserrat, San Cristobal, Santa Lucia, San Vincent şi Insulele Turks şi Caicos.

Alte ţări din America de Sud, cum ar fi capitala Argentinei, Buenos Aires (în afara oraşului este 101), Bolivia, Brazilia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Panama, Peru, Uruguay, Venezuela folosesc 911. Brazilia foloseşte 190 pentru poliţie, 192 pentru ambulanţă şi 193 pentru pompieri.

Iordania foloseşte 911 şi Turcia 112.

Dar în Cuba apelează 106 pentru poliţie şi 104 pentru a solicita o ambulanţă. În Columbia, numărul pentru urgenţe este 123. În Chile folosesc 133.

În Australia se foloseşte 000, iar în Noua Zeelandă 111, în Jamaica 119. Iar Japonia foloseşte două numere: 119 pentru ambulanţe şi pompieri şi 110 pentru poliţie.

În Hong Kong, numărul de urgenţă este 999, în Macao 993 şi în China 110, în toate cele trei numărul pentru poliţie este 120.

Succesul vacanţelor de neuitat este şi acela de a călători bine informaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură