Bunica - dealer de droguri. La 72 de ani, "Momo" vindea liceenilor substanţe interzise

Materie vegetală psihoactivă ambalată în doze destinate vânzării confiscata la perchezitie.
Materie vegetală psihoactivă ambalată în doze destinate vânzării confiscata la perchezitie. (www.diicot.ro)

Procurorii DIICOT Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, au efectuat, joi, un număr de 10 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bihor, la domiciliul şi reşedinţele membrilor unei grupări infracţionale, cu vârste cuprinse între 15 şi 72 de ani, specializate în săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În urma percheziţiilor domiciliare s-au descoperit importante cantităţi de materie vegetală psihoactivă ambalată atât în doze destinate vânzării către consumatorii finali cât şi în pungi, destinate aprovizionării dealerilor ce acţionau la nivel de vânzare către consumatori, substanţă sub formă de cristale (pentru prizat), pastile ecstasy şi sume de bani provenite din această activitate infracţională.

Au fost confiscate în total 234 grame materie vegetală psihoactivă, 33 doze conţinând materie vegetală psihoactivă, 26 pastile ecstasy, cristale psihoactive şi suma de 1.480 lei, provenită din activitatea infracţională. De asemenea, au fost descoperite recipise care dovedesc achiziţionarea de bitcoin, cu care se achiziţionau de pe internet psihoactivele.

Potrivit informaţiilor Digi24, printre persoanele suspecte se numără şi o femeie din Oradea, în vârstă de 72 de ani, care a fost prinsă vânzând droguri liceenilor.

Cunoscută drept „Momo”, femeia face parte dintr-o reţea care vindea substanţe halucinogene importate din China.

De menţionat că femeia era pe deplin conştientă de efectul drogurilor, dat fiind faptul că fiica sa fusese internată în repetate rânduri în spital din cauza consumului de etnobotanice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne