Bucureşti, Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi medici, reţinuţi pentru luare de mită

După ce ar fi primit mai multe sute de lei pentru a opera trei copii, medicii Gheorghe Ştefan Ozsvath şi Florin Rusu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, au fost reţinuţi marţi pentru luare de mită.
Spitalul de copii Grigore Alexandrescu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
09.04.2013

După ce ar fi primit mai multe sute de lei pentru a opera trei copii, medicii Gheorghe Ştefan Ozsvath şi Florin Rusu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, au fost reţinuţi marţi pentru luare de mită.

Chirurgul şi anestezistul au fost prinşi în flagrant după ce au solicitat câte 600 de lei de la părinţii a trei copii care aveau nevoie de intervenţii chirurgicale. În urma percheziţiilor, asupra medicilor au fost găsiţi peste 6.000 de lei.

„S-a reţinut că, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2013, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra pacienţilor minori C.A.M., C.V.G. şi G.L.C., medicul chirurg Ozsvath Gheorghe Ştefan a primit câte 600 de lei pentru fiecare intervenţie chirurgicală. La percheziţia corporală efectuată asupra medicului a fost găsită suma de 3.076 de lei", au informat procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti într-un comunicat de presă.

Medicul anestezist Florin Rusu a fost reţinut de către anchetatori pentru că ar fi primit 550 de lei pentru a participa la cele trei operaţii.

"Totodată, s-a reţinut că, în ziua de 08 aprilie 2013, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Cătălin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti", au mai precizat procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor