Bucureşti: Concert caritabil UNICEF, cu Lucia, Vunk şi Smiley, la Hard Rock Cafe

.
. (DENIS CHARLET / AFP / Getty Images)

Organizaţia UNICEF atrage atenţia că există sute de mii de copii vulnerabili în România care au nevoie de sprijin. Pentru a-i ajuta, Lucia, Vunk şi Smiley susţin luni, 17 decembrie 2012, un concert caritabil, de la ora 20.30, la Hard Rock Cafe (Şos. Kiseleff, nr. 32, Parc Herăstrău).

Lucia, Vunk şi Smiley vor urca pe rând pe scenă pentru a-i ajuta pe copiii invizibili din România, astfel încât să aibă şi ei o şansă la o viaţă mai bună şi să-şi împlinească visele.

Lucia, o fată cu talent

"Lucia este o tânără în vârstă de aproape 18 ani, foarte talentată, care va deschide concertul din seara aceasta", a declarat pentru Epoch Times Codruţa Hedeşiu, Coordonator Relaţii Externe şi Presă Unicef România.

În timpul concertului, fiecare spectator poate participa la o tombolă cu premii speciale din partea UNICEF şi a partenerilor săi - marele premiu este un tricou semnat de Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România.

"Invitaţiile pot fi obţinute direct de la clubul Hard Rock Cafe,iar preţul acestora variază în funcţie de categorie: categoria I – 200 de lei (loc la masa, întâlnire & poză cu o trupă la alegere), categoria II – 100 de lei (loc la mese în faţa scenei), categoria III – 60 de lei (loc la mese în sală). Desigur, concertul nu aduce mulţi bani pentru proiectul UNICEF, însă este un prilej ca lumea să afle despre existenţa lui şi să ajute copiii defavorizaţi pe viitor", ne-a mai declarat Codruţa Hedeşiu.

Tombolă cu premii speciale

În timpul concertului, fiecare spectator poate participa la o tombolă cu premii speciale din partea UNICEF şi a partenerilor săi - marele premiu este un tricou semnat de Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România.

Prin intermediul Iniţiativei "Prima prioritate: niciun copil invizibil", UNICEF împreună cu partenerii săi de la nivel local şi central a identificat în cele 64 de comunităţi în care există 12.000 de copii invizibili şi lucrează pentru rezolvarea problemelor lor.

Experienţa acumulată în urma implementării acestei iniţiative este folosită totodată pentru a îmbunătăţi politicile naţionale şi alocarea bugetară în beneficiul copiilor vulnerabili din întreaga ţară.

Copiii invizibili sunt acei micuţi care nu au acte de identitate, care nu pot merge la doctor şi la şcoală, sunt copii care sunt victime ale violenţei sau care sunt în pericolul de a fi părăsiţi de părinţii lor.

"Proiectul nostru a început încă din 2011. În primele şase luni, am lucrat în câteva comunităţi, şi am făcut o primă radiografie, o evaluare. În prezent, acţionăm în 64 de comunităţi aflate în opt judeţe din Moldova. Principala concluzie este că prin prevenire este mult mai uşor şi mai ieftin să rezolvăm acest tip de probleme. Cei care doresc să ne ajute, pot afla mai multe detalii pe site-ul nostru, www.unicef.ro", a mai precizat Codruţa Hedeşiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură